TRANSFERI

Perišić je donio odluku. Romano: Stvarno je na korak od Tottenhama

Foto: EPA

O IVANU PERIŠIĆU i produljenju njegovog ugovora s Interom pisalo se tijekom cijelog proljetnog dijela sezone. Govorilo se da će hrvatski reprezentativac ostati u Interu ili otići u rivala Juventusa, a potom se pojavila priča i da će karijeru nastaviti u Premier ligi.

Manchester United, Newcastle Chelsea i, na kraju, Tottenham isticali su se kao sredine u koje bi Perišić, koji je unatoč 33. godini odigrao fantastičnu sezonu u talijanskom klubu, mogao otići. Fabrizio Romano, osoba kojoj se najviše vjeruje po pitanju nogometnih transfera, prije dva dana objavio je kako su Chelsea i Tottenham, uz ponudu Intera, ono o čemu Perišić razmišlja.

Britanski The Independent sinoć je pak tvrdio da je Perišić na korak do potpisa s Tottenhamom. Prema njima, dogovorio je dvogodišnji ugovor s klubom čiji je trener Antonio Conte, čime bi ponovo surađivao s trenerom koji ga je vodio do prošlogodišnjeg naslova u Serie A.

Dobio je ultimatum

Romano je, potom, objavio da pregovori Perišića i londonskog kluba traju od ponedjeljka te su sve bliže kraju. "Perišić je spreman prihvatiti dvogodišnji ugovor. Hrvatski krilni igrač zaista je blizu prelaska u Spurse, samo se čeka da to kaže vodstvu Intera", objavio je Romano.

Perišićev ugovor s Interom istječe 30. lipnja i tada bi Inter - u koji je došao 2015. godine pa u međuvremenu jednu godinu bio u Bayernu na posudbi - mogao napustiti kao slobodan igrač. La Gazzetta dello Sport ranije ovog tjedna pisala je kako je Perišić dobio ultimatum milanskog kluba, prema kojem do kraja tjedna mora priopćiti konačnu odluku.

Prvotnu ponudu povećali su s 4.5 na pet milijuna eura plus bonusi. Ukupno bi to bilo šest milijuna eura po sezoni. Perišić je, kao jedan od ključnih igrača kluba koji je zauzeo drugu poziciju u Serie A te osvojio talijanski kup zahvaljujući golovima hrvatskog reprezentativca, tražio šest milijuna eura po sezoni te ugovor u trajanju dvije godine.

Skandirali mu u posljednjem kolu

Sastanak njegovog menadžera s vodstvom Intera trajao je oko sat vremena. Po izlasku su ga novinari pitali hoće li Perišić potpisati novi ugovor. Odgovor menadžera bio je: "Vidjet ćemo." Također, prema informacijama Gazzette, čelnicima Intera rečeno je kako je Perišić dobio ponudu vrijednu šest milijuna eura plus bonusi od kluba iz inozemstva. Stoga su zatražili još vremena kako bi razmislili.

Perišić se ozlijedio u posljednjem kolu talijanskog prvenstva. Inter je s 3:0 pobijedio Sampdoriju, a on je zabio prvi gol. Pauzirat će mjesec dana i propustiti četiri lipanjske utakmice hrvatske reprezentacije u Ligi nacija. Na Poljud je došao na štakama i pratio pobjedu Hajduka nad Rijekom u finalu Kupa. Navijači splitskog kluba tjednima i mjesecima priželjkivali su Perišićev dolazak u Hajduk.

"Na San Siru se okupilo 70 tisuća ljudi i zahvalilo momčadi na iznimnoj sezoni. Pjevali su od početka do gorkog kraja utakmice. Skandirali su svakom igraču, od Ivana Perišića do mladog Ionuta Radua", pisao je Corriere dello Sport. "Ali najveća buka nastala je kad su Perišića iznosili s travnjaka na nosilima."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.