Petkoviću je istekla klauzula za odlazak. Evo što to znači za njega i Dinamo

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

KLUBOVI zainteresirani za dovođenje Brune Petkovića (29) mogli su do ponoći aktivirati odštetnu klauzulu od 2.5 milijuna eura ugrađenu u njegov ugovor s Dinamom. Nisu to učinili pa će sada, ako žele Petkovića, morati pregovarati sa zagrebačkim klubom, koji će od njih moći tražiti veći novac za svog napadača i najboljeg igrača.

Petković je imao jako dobru prošlu sezonu, u kojoj je zabio 18 i asistirao za devet golova te s Dinamom osvojio SuperSport HNL i SuperSport Hrvatski kup, i u kontekstu spomenutog iznosa zanimljiv je nekolicini klubova. Ugovor s Dinamom vrijedi mu do ljeta 2025. godine i na temelju njega zarađuje 800 tisuća eura po sezoni, plus bonusi, što znači da je najplaćeniji igrač u momčadi.

Bolje uvjete dobio je prošlog ljeta, kada je također bio jako blizu odlaska iz Maksimira. Hrvatski trener Nenad Bjelica želio ga je dovesti u Trabzonspor. Posao je bio pri kraju, ali je onda Dinamo uletio s boljim ugovorom i hrvatski napadač je ostao.

Petković nagodinu može napustiti Dinamo kao slobodan igrač

Grčki mediji pisali su, pak, da ga PAOK želi dovesti ovog ljeta. Grcima ne bi bio problem isplatiti odštetu, no muči ih navodni Petkovićev zahtjev o plaći od dva milijuna eura po sezoni. Priča je u međuvremenu nestala i nema novih glasina o zainteresiranim kupcima.

Ne produlji li Petković ugovor do kraja lipnja 2025. i ne pronađe novu sredinu, moći će kao slobodan igrač napustiti Dinamo, koji u tom slučaju ne bi dobio odštetu.

Petković je igrao za Cataniju, Varese, Reggianu, Virtus Entellu, Trapani, Veronu i Bolognu prije no što je 2018. došao na posudbu u Dinamo, koji ga je potom otkupio za milijun eura. Prema podacima Transfermarkta, za Dinamo je odigrao 253 utakmice, zabio 82 pogotka, asistirao za njih 57 i s njim osvojio 11 trofeja. Vrijednost mu je procijenjena na pet milijuna eura, a trenutno se normalno priprema s ostatkom momčadi za novu sezonu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.