Problemi u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji. Bez Duvnjaka protiv Francuske

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HRVATSKA rukometna reprezentacija u srijedu će odigrati drugu pripremnu utakmicu uoči Olimpijskih igara, u Chartresu će od 18 sati odmjeriti snage protiv Francuske, domaćina Igara. Kapetan Domagoj Duvnjak zbog lakše ozljede neće putovati s momčadi u Francusku, već ostaje u Opatiji, gdje će nastaviti s treninzima. Srednji vanjski igrač Ivano Pavlović putovat će u Francusku.

Hrvatskim rukometašima ovo će biti ujedno posljednja provjera uoči OI-ja koji počinje za deset dana. Suparnik je najteži mogući jer nije samo domaćin, već i branitelj naslova pobjednika s posljednjih Igara u Tokiju. Sve je najavio hrvatski izbornik Dagur Sigurdsson.

Sigurdsson: Vjerujem u dobru utakmicu

“U Opatiji dobro treniramo i unaprjeđujemo našu igru. Dolazi nam utakmica s Francuskom i tu ćemo vidjeti gdje smo i kako stojimo. Duvnjak će ostati u Opatiji jer ima lakšu ozljedu pa ne želimo riskirati. Ivano Pavlović će ići s nama. Neće biti ništa puno novoga u igri u odnosu na ono što ste već vidjeli, pokušat ćemo ostvariti neke nove taktičke zamisli", rekao je i dodao:

"Francuska je domaćin Olimpijskih igara i oni imaju problema s ozljedama, ali nema sumnje da se žele predstaviti u što boljem svjetlu na domaćem terenu. Vjerujem u dobru utakmicu."

Idilične dane u Opatiji tek je minimalno poremetila ozljeda kapetana Domagoja Duvnjaka. Riječ je o ozljedi mišića koja ga prati već nekoliko godina. Obavio je detaljne preglede magnetskom rezonancom, koja je pokazala manju rupturu mišića pa ga je izbornik odlučio poštedjeti.

Hrvatska posljednji put slavila 2019.

Prema posljednjim informacijama, susret u Chartresu kod Francuza će sigurno preskočiti Dika Mem, koji ima problema s ozljedom šake pa izbornik Guillaume Gille neće riskirati s njim sve do prve utakmice na olimpijskom turniru.

S Francuzima je Hrvatska dosad odigrala mnoštvo utakmica. Posljednji susret bio je na Europskom prvenstvu u Njemačkoj ove godine, kada je Francuska slavila 34:32. Posljednja hrvatska pobjeda dogodila se u Kölnu na Svjetskom prvenstvu 2019. godine, bilo je 23:20 za Hrvatsku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.