Nijemci u nevjerici: Prosinečki kupio njemačkog reprezentativca za milijun eura?

Foto: Guliver Image/Getty Images

VELIKI skandal u njemačkom nogometu. Svi se pitaju kako su izgubili Renata Dadashova, 17-godišnjeg nogometaša koji je nastupao za juniorsku reprezentaciju Njemačke.
 
Naime, talentirani Dadashov odlučio je nastupati za reprezentaciju Azerbajdžana. Nijemci tvrde da je Azerbajdžan, čiju reprezentaciju vodi Robert Prosinečki, kupio Dadashova za milijun eura.  
 
"On je odlučio promijeniti sportsko državljanstvo nakon što je u Azerbajdžanu prikupljeno oko milijun eura", piše Bild i traži krivce.
 
Dadashov je 17-godišnji napadač koji nastupa za juniorsku momčad Frankfurta, kluba kojeg vodi Niko Kovač. Ranije je iz Frankfurta otišao u Leipzig jer su mu obećali deset puta veću plaću, ali se tamo nije snašao pa se odlučio vratiti. Rođen je u njemačkom Rudesheimu, ali vuče korijene iz Azerbajdžana. Njegov brat Rufat već je nastupao za azerbajdžansku reprezentaciju.
 

 

 
Situaciju s njim prokomentirao je i njemački izbornik Joachim Low, nakon utakmice u kojoj je Njemačka sa 4:1 pobijedila Azerbajdžan.
 
"Renat Dadashov je jako dobar igrač, ali ne vjerujem priči kako mu je azerbajdžanski nogometni savez dao milijun dolara kako bi igrao za njihovu reprezentaciju."
 
Low je upoznat s njim jer je Dadashov bio jedan od najboljih igrača Europskog kadetskog prvenstva prošle godine. 

Očekivalo se da će Dadashov debitirati upravo protiv Njemačke, ali, iznenađujuće, nije bio u konkurenciji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.