Otišao je iz Hajduka u Dinamo pa se vratio. Sad ponovno napušta Hajduk

Foto: Robert Matić/Hajduk.hr

TINO BLAŽ LAUŠ (23) odlazi iz Hajduka i svoju će karijeru najvjerojatnije nastaviti u BiH prvoligašu Veležu, prenosi Dalmatinski portal. Odlazak veznog igrača je bio očekivan jer nije bio među 30 igrača koji su započeli pripreme za novu sezonu pod vodstvom trenera Gennara Gattusa. Ugovor s Bijelima mu je trajao do ljeta 2026. godine, a klub će najvjerojatnije napustiti bez odštete. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 300 tisuća eura.

Prvi put se priključio akademiji Hajduka 2010. godine kada je došao iz Sloge Mavrince. 2015. godine je otišao u omladinski pogon RNK Splita, da bi godinu dana kasnije otišao u Dinamo. Tamo se zadržao godinu dana u kadetima i potom se opet vratio u Hajduk. Prve seniorske minute je upisao u sezoni 2020./21. kada je nastupao za drugu momčad Hajduka u drugom rangu hrvatskog nogometa. U 28 utakmica je zabio četiri gola i dodao tome sedam asistencija.

Zabio je jedan gol za Hajduk i nije uvjerio struku da treba ostati u klubu

Sezonu kasnije odlazi na posudbu u Posušje gdje je igrao standardno upisavši 28 nastupa u kojima je ubilježio dva gola i dvije asistencije. Na ljeto 2022. godine je poslan na posudbu u Istru gdje je trebao napraviti iskorak prema većoj razini, ali u prvoj polusezoni je upisao samo šest nastupa, od čega dva u Kupu te je odigrao samo 121 minutu pa ga je Hajduk vratio i potom proslijedio na novu posudbu u Velež, gdje bi sada trebao nastaviti karijeru.

U svom prvom mandatu u Veležu je u toj drugoj polusezoni upisao 17 nastupa, zabio jedan gol i tome dodao pet asistencija. Prošle sezone je potpisao novi ugovor s Hajdukom i ostao u kadru prve momčadi, ali je do polusezone upisao samo pet nastupa od čega su dva bila protiv niželigaša u Kupu gdje je u pobjedi 6:0 protiv Omladinca iz Gornje Vrbe zabio svoj jedini gol za Hajduk. Prošle zime ga je Hajduk poslao na novu posudbu u slovenski Koper gdje je upisao 13 nastupa i očito nije uspio uvjeriti struku u Hajduku da mu se pruži još jedna prilika u prvoj momčadi.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.