Rakitić: Kum je ponudio da će mi riješiti sedmicu od Kalika. Rekao sam - nema šanse

Screenshot: Hajduk TV

BIVŠI hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić ove sezone odlično igra za splitski Hajduk. U senzacionalnom transferu stigao je prošlog ljeta na Poljud, polako dizao formu te postao nezamjenjiv u momčadi Gennra Gattusa. Gostovao je u emisiji Super Podcast na Hajdukovoj televiziji te razgovarao o brojnim temama. 

"Nije pitanje što meni ovo treba, što meni treba Hajduk. Želim reći hvala Hajduku, hvala Torcidi i svim navijačima što mogu braniti ove boje i ovaj grb. Borit ću se do zadnjeg dana, daj Bože i duže od godine dana, da će tijelo izdržati i da će me zdravlje poslužiti.

Ja sam došao nešto napraviti ovdje, svi znamo što nam je želja, borit ćemo se svi zajedno do kraja, svi imamo istu želju. Meni je to trebalo i zato veliko hvala cijelom Hajduku, želim svoj put završiti s najljepšim osjećajem", rekao je Rakitić.

O odnosu s Gattusom

"Kad nisi unutra, ne možeš znati kakav je, igrao sam protiv njega u Španjolskoj, imao je jako spremu momčad, ali tek kad si s njim svaki dan, upoznaš ga. Prije potpisa sam bio na vezi s njim, pričali smo, on je za mene jako bitan, osjetio sam da se nešto gradi, da je pozitiva, da je spreman raditi i nešto graditi.

Imamo međusobno poštovanje, želimo isto, nije nam bilo lako na početku. Ja sam došao nakon ozljede, nisam bio u ritmu iako sam trenirao, ali ušli smo u pravi ritam i s trenerom i stožerom fantastično surađujemo. Mi smo velika obitelj, slijedimo ga, kad kaže desno - svi desno, kad kaže skači na jednoj nozi - skačemo. Idemo skupa u borbu i to je jako važno."

Problem sportske infrastrukture u Hrvatskoj

"Ne samo mi u Hajduku nego općenito bi bilo dobro da se infrastruktura popravi. Mi ne možemo promijeniti stvari, ali bilo bi dobro da imamo prostor samo za prvu momčad, par terena, najnovije sprave...

Općenito, kad sam dolazio s reprezentacijom, sjećam se kad sam dolazio i vidio da nemamo gdje se okupiti i trenirati. Morali bi svi skupa nešto napraviti po pitanju infrastrukture, da damo mogućnost klubovima da rade i napreduju."

Zašto nosi broj 11?

"Nikolu sam pitao koji je broj slobodan, Kum je rekao da će riješiti sedmicu od Kalika, rekao sam ni slučajno. Broj 11 je bio slobodan, 11 je za mene i Raquel poseban dan. Nosio sam ga u Sevilli, osvojio kao kapetan, prvi stranac nakon Maradone, europski trofej... Ne možeš birati, recimo, u Španjolskoj, jedna od slobodnih je bio broj četiri. Eto, nosio sam ga zbog Guardiole u Barceloni."

O izboru hrvatske reprezentacije pored Švicarske

"Da nije bilo Slavena Bilića, ja bih igrao najvjerojatnije za Švicarsku. Kad sam odlučio za Hrvatsku, nije to bilo protiv Švicarske. Srce vuče, sprijateljio sam se u U-17 s Nikolom Kalinićem, ja sam pjevao obje himne na utakmici Hrvatska - Švicarska. Bili smo u istom hotelu, družio sam se više s Kalinićem, Lovrenom, Kelavom....

Iskreno, da nije bilo Slavena i bivšeg predsjednika, vjerojatno ne bih. Vidio sam Slavena, kćerke nam idu u istu školu ovdje, on je meni sve, da mi kaže da skočim s mosta, pitao bih ga na glavu ili na noge. Slaven je bio taj i to će ostati zauvijek."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.