Senzacija Celja u Europi. Pogledajte kako su razbili Erdoganovu igračku

Foto: Profimedia

CELJE JE u drugom kolu Konferencijske lige na domaćem terenu došlo do senzacionalne pobjede. Slovenski prvak je s golemih 5:1 deklasirao Istanbul Bašakšehir, turski klub koji je prije pet sezona bio prvak Turske, a najpoznatiji je po tome što za njega navija turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan. Ne samo da navija već mu i pomaže pa se Bašakšehir opravdano naziva režimskim klubom, ironično čak i Erdoganovom igračkom.

Grafika: Sofascore

Ipak, to mu u Europi nije puno pomoglo, a posebno teško je stradao u Sloveniji. Tamar Svetlin, Svit Šešlar, Ivan Brnić i Armandas Kučys dva puta - to su bili strijelci Celja u golemoj pobjedi, a jedini pogodak za turski klub postigao je Dimitrios Pelkas. Sve golove pogledajte OVDJE.

Brnić odigrao sjajno

Kad su u pitanju pratitelji Supersport HNL-a, vjerojatno se kao najzanimljivije ime na ovom susretu ističe Ivan Brnić (23), bivši nogometaš Hajduka. Brnić je odigrao fantastičnu utakmicu, koju je okrunio s pogotkom i asistencijom. Podsjetimo, Brniću je ovo drugi put u karijeri da igra u Sloveniji, ranije je nastupao za Maribor.

Grafika: Sofascore

Brnić je u Mariboru bio jedan od najbitnijih igrača u momčadi bivšeg trenera Dinama Damira Krznara. U svojoj najboljoj sezoni nastupio je u 46 utakmica, zabio osam pogodaka i podijelio 13 asistencija. To mu je u ljeto 2023. osiguralo transfer u grčki Olympiakos, gdje se nije uspio nametnuti pa je sada na posudbi u Celju.

Karijeru je započeo u Hajduku, s kojim je raskinuo ugovor prije tri godine. Odigrao je 12 utakmica za prvu momčad splitskog kluba, ali nije zabio nijedan pogodak. Ima ukupno 29 nastupa za mlađe kategorije hrvatske reprezentacije.

Potjerali su Krznara i Mikića nakon osvojene titule

Podsjetimo, Celje je ljetos bilo tema hrvatskih medija jer se dogodilo da su vlasnici naprasno odlučili iz kluba potjerati hrvatskog trenera Damira Krznara i njegovog pomoćnika Mihaela Mikića. Napravili su to nakon što im je hrvatski dvojac u prethodnoj sezoni donio naslov prvaka.

Ipak, klub ih je odlučio otpustiti nakon što je Španjolac Albert Riera postao slobodan. Naime, Španjolac Riera je bivši trener Celja, a do ove sezone je vodio francuski Bordeaux. Međutim nakon bankrota i raspada francuskog kluba Riera je postao slobodan pa su Slovenci odmah reagirali i odlučili ga vratiti.

Alber Riera, trener Celja/Foto: EPA

I zasad Rieri u Celju ide dobro. U prvenstvu je Celje nakon 12 kola na 23 osvojena boda i drži treće mjesto iza Olimpije i Maribora, koji imaju dva boda, odnosno bod više. Što se Konferencijske lige tiče, današnja pobjeda stigla je nakon 3:1 poraza u prvom kolu od Vitorije Guimaraes.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.