Rodri provocira Engleze. Morata ga podsjetio gdje igra, on odgovorio da ga nije briga

Foto: EPA

RODRI, španjolski reprezentativac koji je proglašen najboljim igračem Europskog prvenstva, pjevao je u ponedjeljak navečer u Madridu "Gibraltar je španjolski", čime se tijekom proslave osvajanja naslova prvaka Europe dotaknuo dugogodišnjeg spora. Gibraltar je britanski poluotok s 33.000 stanovnika na jugu Španjolske oko kojeg se desetljećima spore London i Madrid.

"Gibraltar je španjolski, Gibraltar je španjolski...", pjevao je 28-godišnji Rodri, vidi se na snimci objavljenoj na portalu novina Marca, koju prenose i ostali španjolski mediji, poput Asa. Španjolska javna televizija (RTVE) navela je na svojoj internetskoj stranici da je tijekom slavlja više igrača "u nekoliko navrata" pjevalo o španjolskom Gibraltaru.

Negativni komentari na X-u

U osvrtu na viđeno pojedini engleski mediji taj trenutak opisuju kao "neukusan". U jednom trenutku proslave Alvaro Morata podsjetio je Rodrija da igra u Engleskoj, na što mu je Rodri odgovorio: "Nije me briga." Trenutak proslave koji neki zamjeraju Rodriju možete vidjeti ovdje.

Korisnici društvenih mreža na navijačkim profilima Manchester Cityja ostavljaju zbog toga mahom negativne komentare. "Bit će deportiran", "Kakav način za završiti pobjednički niz", "Ako mu je toliko stalo, zašto je u Engleskoj?", "Nije mu ovo baš najbolji PR", neki su od komentara na X-u (bivši Twitter), dok su drugi sigurni da će nakon ovoga napustiti klub.

Rodri, 28-godišnji veznjak, igrač je Cityja od 2019. i pod ugovorom do 2027. godine. Za klub je odigrao više od 250 utakmica i s njim slavio naslov u Ligi prvaka i četiri puta bio osvajač Premier lige.

Španjolski izbornik pozvao na jedinstvo Španjolaca

Španjolska je u nedjelju, podsjetimo, pobijedila Englesku 2:1 u finalu Europskog prvenstva odigranog u Berlinu. Rodri, vezni igrač engleskog prvaka Manchester Cityja, proglašen je nakon te utakmice najboljim igračem turnira.

Na trgu Plaza de Cibeles, koji se nalazi ispred gradske vijećnice u Madridu, deseci tisuća navijača proslavili su s igračima osvajanje naslova europskog prvaka. Španjolski izbornik Luis de la Fuente poručio je da je ponosan na momčad i pozvao na jedinstvo Španjolaca. "Živjela Španjolska!" uzviknuo je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.