Đoković izgubio od Sinnera u finalu Šangaja. Srbin ostao na 99 osvojenih turnira

Foto: EPA

JANNIK SINNER osvojio je turnir iz Masters 1000 serije u Šangaju tako što je u finalu svladao Novaka Đokovića 7:6(4), 6:3. Za Talijana koji drži prvo mjesto ATP ljestvice ovo je 17. osvojeni turnir u karijeri i četvrta titula s Mastersa. Đoković, za mnoge najbolji tenisač svih vremena, ostao je na 99 titula u blistavoj karijeri i još je uvijek bez ATP naslova u ovoj godini.

Sinner je ovom pobjedom izjednačio omjer u susretima protiv Đokovića na 4:4, ali i zaustavio srpskog tenisača u pokušaju da postane tek treći igrač u povijesti tenisa sa 100 osvojenih turnira. Zasad su tu granicu probili samo Jimmy Connors (109) i Roger Federer (103).

Sinner: Jedan od najtežih izazova 

Đoković je peti put nastupio u finalu Šangaja i prvi put ostao bez titule ondje. Dogodilo se to kada je izgubio prvi set u tie-breaku (7:4), nakon što su obojica tenisača bila bez prilike za break, a onda i svoj servis u četvrtom gemu drugog seta. Jedini ovogodišnji uspjeh ostaje mu zlato s Olimpijskih igara u Parizu.

"Bio je to težak meč protiv Đokovića, jedan od najtežih izazova koji postoje. On je legenda našeg sporta. Servirao je vrlo dobro u prvom setu. Zatim sam odigrao vrlo dobar tiebreak, što mi je dalo samopouzdanja", rekao je Sinner nakon meča.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.