Skoro 50 tisuća vas je biralo novog izbornika. Evo koga ste izabrali

Foto: EPA

HRVATSKA nogometna reprezentacija nalazi se na prekretnici. Nastup na Euru završen je debaklom za brončane sa zadnjeg Svjetskog prvenstva. Samo dva boda iz tri utakmice skupine i ispadanje već u grupnoj fazi uz gol-razliku 3:6 u konkurenciji Španjolske, Italije i Albanije.

U osminu finala idu čak četiri od šest trećeplasiranih reprezentacija u skupinama, a Hrvatska je sigurno tek peta među njima, uz opciju i da bude šesta, najgora od trećeplasiranih. U velikoj Indexovoj anketi o Dalićevoj sudbini glasalo vas je preko 86 tisuća i 56% vas je bilo za to da Zlatko Dalić napusti reprezentaciju.

Nakon toga ste ispunjavali anketu o tome tko treba biti novi izbornik reprezentacije. Glasalo je preko 47 tisuća čitatelja Indexa. Dalić je dobio malo više od respektabilnih 11 tisuća glasova, ali je pobjedu odnio trenutni izbornik Slovenije Matjaž Kek.

Veliki ljubimac hrvatske publike

Za njega je glasalo 31% čitatelja, odnosno oko 14 i pol tisuća navijača. Čitatelji Indexa najmanje za izbornika žele Nenada Bjelicu i Igora Tudora, a velik broj glasova dobio je i bivši izbornik Slaven Bilić.

Pitanje je koliko je Kek u ovom trenutku realna opcija s obzirom na to da se sa Slovenijom plasirao u osminu finala Europskog prvenstva i da će ga Slovenci htjeti zadržati svom silom. On je ranije ove godine također produžio ugovor, s istim trajanjem kao i Dalićev - do kraja ciklusa za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Kek je veliki ljubimac hrvatske publike. Kad god se birao novi izbornik, ali i novi trener Hajduka ili Dinama, njegovo ime se uvijek spominjalo kao jedno od potencijalnih kandidata. Ugledan status u hrvatskoj javnosti uvelike duguje i povijesnom prvom titulom prvaka Hrvatske 2017., kada je Rijeka postala prvak prvi put u povijesti.

Šezdesetdvogodišnji Kek je u karijeri još vodio Maribor, Al Ittihad, mlade slovenske reprezentacije i još jednom (od 2007. do 2011.) seniorsku slovensku reprezentaciju. S Mariborom je osvojio dva naslova prvaka i jedan kup, s Rijekom prvenstvo i kup, a sa Slovenijom se 2010. godine plasirao na Svjetsko prvenstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.