Svjetski prvak iz 2014. porijeklom s Balkana završio igračku karijeru

Foto: EPA

SHKODRAN MUSTAFI, nekadašnji njemački nogometni reprezentativac i svjetski prvak iz 2014. godine, odlučio je u 32. godini zaključiti igračku karijeru, službeno je objavio Njemački nogometni savez. Odmah po okončanju igračke karijere Mustafi se prebacio u trenerske vode te će biti pomoćni trener u njemačkoj U17 reprezentaciji.

Ovaj nekadašnji obrambeni igrač, koji se rodio u Njemačkoj u obitelji Albanaca iz Makedonije, profesionalnu karijeru počeo je u Evertonu. Potom je nosio dres Sampdorije i Valencije, a najdublji je trag u klupskom nogometu ostavio igrajući za Arsenal od 2016. do 2021. godine. Nakon toga je kratko igrao za Schalke i Levante, dok je kroz cijelu prošlu sezonu mirovao kao slobodan igrač. Sada je odlučio završiti igrački vijek.

Prošao je sve razine njemačke nogometne reprezentacije, dok je za seniorsku skupio 20 nastupa uz dva postignuta pogotka. Mustafi je već dvanaesti igrač iz generacije koja je 2014. godine u Brazilu osvojila naslov svjetskih prvaka koji je zaključio igračku karijeru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.