Talijani o Pongračiću: Plaćen je 15 milijuna eura, a odigrao je jednu cijelu utakmicu

Foto: Profimedia

HRVATSKI reprezentativac Marin Pongračić nije dobro ušao u ovu sezonu. Nakon što je prošle godine sjajno igrao za Lecce, Fiorentina ga je kupila za 15 milijuna eura. Trebao je biti nositelj obrane kluba iz Firence, no zasad nije tako. Pongračić se ozlijedio sredinom devetog mjeseca i ne zna se kad će se vratiti. Dotad je odigrao samo jednu cijelu utakmicu, i to prijateljsku protiv Puškaš Akademije.

Njegov status u momčadi zbog svih tih događaja pada, kao što navodi talijanski portal La Nazione. U prvoj momčadi Fiorentine ima mjesta za samo dva stopera, a ispred Pongračića su u hijerarhiji sad Lucas Martinez Quarta, Luca Ranieri i Pietro Comuzzo.

U Italiji igrao najbolji nogomet u životu

Pongračić ima 27 godina, a s Fiorentinom je potpisao ugovor na pet godina, do 2029. Rođen je u Njemačkoj, ali odabrao je igrati za Hrvatsku. Karijeru je gradio u mnogim klubovima, krenuo je kao mladić u Bayernovoj akademiji, a napredovao je u Ingolstadtu, Münchenu i Salzburgu, iz kojeg je prešao u njemački Wolfsburg za devet milijuna eura.

Bio je na posudbi u Borussiji Dortmund pa u Lecceu, koji ga je otkupio za samo 1.6 milijuna eura. U Italiji je igrao najbolji nogomet u karijeri, a u Fiorentini se nadaju da će i nastaviti kad se oporavi od ozljede.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.