Panathinaikos će ispoštovati ugovor preminulog igrača. Novac ide obitelji

Foto: EPA

BRANIČ grčke nogometne reprezentacije i Panathinaikosa George Baldock (31) preminuo je u srijedu utopivši se u svojem bazenu, prema nalazima obdukcije. Beživotno tijelo 31-godišnjeg Engleza s grčkom putovnicom pronađeno je u srijedu navečer u njegovoj kući u Glyfadi, južnom predgrađu Atene.

Panathinaikos je, prema navodima nekih grčkih novinara, obećao pobrinuti se za obitelj svog bivšeg igrača. Klub će vjerojatno ispoštovati njegov ugovor do kraja, dakle sve tri godine koje bi mu ostale. Tako Panathinaikos želi zbrinuti njegovu suprugu i jednogodišnje dijete te im pomoći da se snađu.

Igrao za brojne engleske klubove

Rođen u Engleskoj, u Buckinghamu, Baldock je imao dvojno, grčko i englesko, državljanstvo. Podrijetlom Grk preko bake i djeda, u lipnju 2022. debitirao je za grčku reprezentaciju u pobjedi 1:0 protiv Sjeverne Irske na Windsor Parku u Belfastu. Ukupno je upisao 12 nastupa za grčku vrstu.

Iskusni branič je gotovo cijelu karijeru proveo u Engleskoj, igrajući za MK Dons, Northampton, Tamworth, Oxford United i Sheffield United, a ovoga ljeta se preselio u Panathinaikos, u čijim redovima igra hrvatski nogometaš Tin Jedvaj. Za Pao je upisao četiri nastupa, a posljednji je bio u derbiju protiv Olympiakosa, u kojem je igrao kao starter. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.