Kramarić o usporedbama s legendom Bayerna: On mi je jedan od idola

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija u utorak od 20:45 u Varšavi protiv Poljske igra utakmicu četvrtog kola elitnog ranga Lige nacija. Pobjedom bi Hrvatska najvjerojatnije osigurala plasman u četvrtfinale ovog natjecanja. Susret je najavio Andrej Kramarić, koji je na prošlog utakmici sa Škotskom zabio svoj 30. gol za Hrvatsku, a protiv Poljske upisat će 100. nastup.

"Sigurno da bih odmah potpisao takvu karijeru. Nikad nisam razmišljao ni sanjao o takvim brojkama. Svaka utakmica za reprezentaciju je nešto posebno. Ovo je samo dodatno zadovoljstvo. Teško je opisati sve ove rezultate s dečkima i šefom. Jednog dana će biti lijepo pričati klincima i unucima. Imat ćemo lijepe uspomene i to će činiti ljepšim moj život poslije karijere", rekao je na konferenciji za medije.

Je li Vam cilj dostići Šukera, koji ima 45 golova?

Nikada nisam razmišljao o tome niti mi je to bio cilj. Šuker je bio poseban igrač i ne razmišljam o tome ni sekunde. Želim ostati zdrav i igrati na visokom nivou, i dalje sam motiviran. To je moj jedini cilj. Ostali ciljevi su možda i ispunjeni, ali ljubav prema nogometu i reprezentaciji me guraju naprijed.

Kako Vam odgovara nova uloga u 3-5-2 sustavu?

Šef je odlučio promijeniti sistem, to zasad dobro funkcionira, možda je moglo biti i bolje protiv Škotske, ali mi smo tu da se prilagodimo sistemu i da probamo odigrati ono što šef od nas očekuje. Ništa mi nije problem, najbitnije mi je uživati na terenu i da napravim posao koji se od mene očekuje.

Što očekujete od utakmice s Poljskom?

Očekujemo intenzivnu utakmicu, koja neće biti lagana. Domaćin uvijek može biti vrlo neugodan. Cilj je jasan, ne izgubiti utakmicu i ići na sva tri boda te pokušati riješiti situaciju u grupi. Poljska ima svjetske kvalitete, pogotovo kada pričamo o Lewandowskom, koji nam iz svake polušanse može zapapriti.

Čeka Vas ponovni susret s Lewandowskim...

Lewandowski je jedan od najboljih napadača u zadnjih 20-30 godina, imam velik respekt prema njemu, znamo se već jako dugo iz Bundeslige. I dalje je jedan od najboljih napadača na svijetu. Žao mi je da 2020. nije dobio Zlatnu loptu jer mislim da je to zaslužio.

Kako komentirate što Vas često uspoređuju s Thomasom Müllerom?

Svi znaju moju igru kroz cijelu karijeru, provlačila se ta tema kroz Bundesligu, moja sličnost s Thomasom Mullerom. Raumdeuter na njemačkom, tumač prostora na hrvatskom. Prošao sam svakakve pozicije tijekom karijere, pronalaženje praznog prostora, snalaženje u međuprostorima... Na malo inteligentniji način doći do gola, da tako kažem.

Muller je jedan od najboljih u povijesti Bundeslige i Bayerna, specifičan je lik, teško da će se takav roditi opet. Jedan je od mojih idola i veseli me da nekad mene uspoređuju s njim.

Kakvu atmosferu očekujete?

Spremni smo na vatrenu atmosferu, Poljska mora ići na pobjedu i mi ćemo biti spremni na to. Neće biti jednostavno, očekujemo pritisak, ali odigrali smo jako puno takvih utakmica i s tim iskustvom možemo izignorirati tu atmosferu. Moramo koncentrirano ući u utakmicu i mislim da možemo pobijediti svaku reprezentaciju.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.