Nigerijce skoro 24 sata drže na aerodromu bez hrane i pića. Bojkotiraju utakmicu

Foto: X (William Troost-Ekong)

NOGOMETAŠI Nigerije u nedjelju su se u večernjim satima uputili za Libiju, gdje su u utorak u Benghaziju trebali odigrati susret kvalifikacija za Afrički kup nacija. Ipak, ta se utakmica neće odigrati u predviđenom terminu jer je nigerijski nogometaši bojkotiraju nakon što su ih u Libiji 20-ak sati zadržavali na aerodromu. Avion koji je prevozio nigerijsku reprezentaciju trebao je sletjeti u Benghazi, ali je u posljednji tren preusmjeren na tri sata udaljen zabačeni aerodrom.

Nigerijski kapetan William Troost-Ekong jutros je na X-u objavio: "12+ sati na napuštenom aerodromu u Libiji nakon što je naš avion preusmjeren dok je slijetao. Libijske vlasti povukle su nam odobrenje za slijetanje bez ikakvog razloga. Zaključali su vrata aerodroma i ostavili nas bez mobilnog signala, hrane i pića. Sve kako bi se poigravali s našim glavama."

Nešto iza 13 sati na X-u se oglasila i nigerijska zvijezda Victor Boniface. Napadač Bayer Leverkusena napisao je: "Ovo postaje zastrašujuće. Pobijedili ste. Samo se želimo vratiti u svoju  zemlju."

Vapaji nigerijskih nogometaša napokon su uslišeni oko 14 sati, kada je Troost-Ekong objavio da se nigerijski avion puni gorivom i da bi se reprezentacija uskoro trebala vratiti kući. "Moć društvenih mreža. Hvala svima na podršci", napisao je.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.