Žaper potpisuje za Hajduk. Osijek prihvatio ponudu

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

MIHAEL ŽAPER (25), kapetan Osijeka, kako doznajemo, uskoro potpisuje za Hajduk. Tako će se ostvariti obostrano velika želja veznjaka i splitskog kluba. Osječani su nevoljko pristali na taj transfer jer Žaper više ne želi ostati u klubu, a idućeg ljeta mu završava ugovor. No nisu ga htjeli pustiti po svaku cijenu, odnosno ispod nje. Posebno ne rivalu.

Naime, defenzivnog veznjaka u najboljim godinama, koji ima 147 nastupa, 18 golova i 13 asistencija, Transfermarkt procjenjuje na 3 milijuna eura. Osijek ga je bio voljan pustiti za polovicu tog iznosa, ali je na kraju, nakon gotovo dva mjeseca pregovora, pristao na već neko vrijeme aktualnu ponudu Hajduka - milijun eura odštete i postotak od Žaperove prodaje. Doznajemo da je prva ponuda bila 650 tisuća eura i igrač Ivan Dolček, nakon čega ju je Hajduk promijenio u spomenutih milijun eura.

Žapera se idućeg tjedna očekuje u Splitu na potpisu ugovora. Kapetanu Osijeka, koji od početka sezone ne igra za klub, tako će se ostvariti želja da zaigra za klub čiji je navijač. Zbog Hajduka je čekao, odnosno odbio ponudu turskog Samsunspora. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.