Bivši obavještajac: Iran je i prije ovog sukoba Hezbolah opskrbio tisućama raketa

Screenshot: HRT

Poziv na primirje i moguću izraelsku kopnenu invaziju na Libanon za HTV je komentirao bivši obavještajac i šef operative u SOA-i Ante Letica.

Letica: Izrael bez kompromisa

Kazao je kako Izrael ima čvrsto stajalište oko toga da treba zadati Hezbolahu udarce od kojih se više neće oporaviti. "Odnosno, da oni naprave u dubini teritorija Libanona jedan perimetar, 40-50 kilometara, odakle pripadnici Hezbolaha ne bi mogli više gađati sjever Izraela i da bi se oko 60-70 tisuća Izraelaca vratilo u svoje domove na sjeveru Izraela. 

"Bez toga neće Izrael stati, unatoč inicijativi Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske i nekih arapskih zemalja. Neće stati zbog toga što je Izraelu osnovno i temeljno pitanje sigurnosti države Izraela i tu oni ne mogu i neće sklapati nikakve kompromise", rekao je Letica.

"Sada ćemo vidjeti kada nastupi prava izravna agresija kako će i na koji način Hezbolah to odraditi, a oni imaju nekoliko tisuća raketa kratkog, srednjeg i dugog dometa i to su većinom iranske proizvodnje. Iranci su njih opskrbili, i prije nego što je ovo počelo oni su dobili nove pošiljke. Oni su spremni, samo je pitanje koliko su Izraelci toga uništili, koliko toga imaju i koliko su spremni i sposobni još toga isporučiti na teritorij Izraela", rekao je Letica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.