Propao Banožićev manevar, sud ga odbio

Foto: Čitatelj/Vinkulja.hr/PIXSELL

Županijski sud u Vukovaru odbio je danas žalbu obrane bivšeg ministra obrane Marija Banožića o izdvajanju nezakonitih dokaza i potvrdio rješenje Općinskog suda u Vinkovcima kojim je odbijen prijedlog obrane za izdvajanjem nezakonitih dokaza.

Nije mu prošla žalba

Obrana Banožića, koji je u studenom prošle godine, dok se još nalazio na položaju ministra obrane, sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je kod Vinkovaca poginuo 41-godišnji vozač kombija Goran Šarić, smatrala je da iz spisa treba izdvojiti zapisnik o vještačenju i mišljenje Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ od 22. ožujka 2024. i očitovanje vještaka od 9. travnja 2024.

Banožića se tereti da je upravljao automobilom iz smjera Vinkovaca prema Županji, vozeći neprilagođenom brzinom te u pretjecanju kolone prešao na suprotnu stranu unatoč smanjenoj vidljivost zbog magle te je pri tom udario prednjim dijelom svog vozila u prednji lijevi dio teretnog vozila koje se kretalo iz suprotnog smjera, pri čemu je 41-godišnji vozač preminuo na mjestu nesreće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.