Britanca na safariju u Zambiji napao nilski konj: "Bedro mi je bilo skroz sažvakano"

Foto: Sky News

Britanac je ostao "gadno sažvakan" nakon što ga je napao nilski konj na vožnji kanuom u Zambiji, piše Sky News.

Roland Cherry (63) bio je na petotjednom safari odmoru sa suprugom Shirley u lipnju kada je nilski konj nasrnuo na njihov brod i zgrabio ga - ostavivši Rolanda zaglavljenog u čeljusti sisavca. Zadobio je teške ozljede nogu, ramena i trbuha.

Dok je Shirley uspjela otplivati ​​od nilskog konja, Rolandu se iščašilo rame u trenutku kada je životinja udarila u kanu, zbog čega nije mogao otplivati ​​na sigurno.

"Bio sam kao patka u vodi"

"Bio sam tamo kao patka u vodi. Nilski konj je došao, zgrabio me odozdo i odnio na dno rijeke prije nego što me pustio. Pomislio sam, dobro, možda ću umrijeti ovdje", prepričao je Roland za Sky News svoju nezgodu tijekom safarija. 

Dodao je da mu je trebalo nekoliko trenutaka da shvati što se događa. "Misliš, o moj bože, što je u vodi sa mnom? Bolje da odem odavde. Nisam bio svjestan što se događa", dodao je. 

"Pogledao sam dolje u svoje bedro, bilo je jako sažvakano, i mogao sam vidjeti meso kako viri iz mojih hlačica, a mogao sam vidjeti i krv na lijevoj strani. Rana na trbuhu... Nisam je bio svjestan u tom trenutku jer je sve bilo prekriveno prslukom za spašavanje. Tek sam kasnije shvatio koliko sam teško ozlijeđen", prepričao je ovaj Britanac. 

Kirurg: Nikada nisam sreo nekoga tko je preživio napad nilskog konja

Rolandu je jedan od kirurga koji ga je kasnije liječio u Južnoj Africi rekao da "nikada prije nije sreo nekoga tko je preživio napad nilskog konja".

"Napadi nilskih konja su češći nego što se općenito misli", rekao je Roland. "Uglavnom napadaju lokalno stanovništvo na rijekama u tom dijelu Afrike i iznimno su opasni."

Roland sada prikuplja sredstva za bolnicu Mtendere Mission u Zambiji, za koju kaže da mu je nedvojbeno spasila život.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.