Hrvatska šalje pomoć Turskoj i Siriji, konvoj kreće iz Jastrebarskog

Ilustracija: Emica Elveđi/PIXSELL

KONVOJ humanitarne pomoći pripremljen je i krenut će iz Jastrebarskog prema Turskoj, a hrvatska vlada poslat će financijsku pomoć Siriji i tako pružiti pomoć dvjema državama pogođenima katastrofalnim potresima.

Vlada Turskoj šalje materijalnu pomoć prema iskazu potrebnih materijalnih sredstava, a koja obuhvaća hranu, šatore, krevete, vreće za spavanje, deke, grijalice te medicinsku i sanitetsku opremu, u ukupnoj protuvrijednosti 819.600 eura. Siriji pak vlada upućuje pomoć financijskim doprinosom od ukupno 200.000 eura, i to 100.000 eura putem Hrvatskog Caritasa i 100.000 eura putem Hrvatskog Crvenog križa.

Na ispraćaj konvoja stižu Beroš, Trut, turski ambasador...

Ispraćaju konvoja u Logističkom centru Ravnateljstva civilne zaštite u Jastrebarskom, otkud će se prema Turskoj uputiti konvoj humanitarne pomoći, nazočit će ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut, veleposlanik Republike Turske u Hrvatskoj Yavuz Selim Kirani i drugi.

Bit će tu i ministar zdravstva Vili Beroš, predsjednik Hrvatskog Caritasa monsinjor Bože Radoš te izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.