U Bjelovaru čovjeku pred kućom brutalno ubio psa motikom. Evo kakva mu kazna prijeti

U Bjelovaru se prije dva tjedna dogodio strašan incident. U Ulici Đure Sudete ubijen je pas, i to vlasniku pred kućom. Susjed je malog mješanca po imenu Tiko ubio motikom. 

"Šokiran sam, uznemiren i tužan. Ne mogu oka sklopiti zbog ovoga što sam doživio. Susjed koji živi kraj mene i kojeg poznajem 40-ak godina mi je ispred kuće mučki motikom ubio psa, moga Tika. Kakav monstrum moraš biti za takvo nešto", ispričao je u nevjerici za Klikni.hr vlasnik ubijenog psa, Bjelovarčanin Stjepan Godinić. 

"Taj susjed, inače stariji čovjek, često sa svojim psom šeće po naselju, ali šeće s naoštrenom motikom u ruci. Tiko je izašao iz dvorišta, došao do njega, da bi ga ovaj udario motikom u glavu. Pas je odmah pao u nesvijest, ali ga je ovaj još išao dokrajčiti s nekoliko udaraca u glavu, nakon čega mi je doviknuo: 'Evo ti sada tvoga psa'", ispričao je šokirani Godinić. 

Tada je, prepričava, nazvao policiju i veterinarsku službu, koja je navodno ustanovila da je pas uginuo od udaraca u glavu. Stjepan je jučer primio nalaz obdukcije iz Križevaca koji potvrđuje da je pas ubijen udarcem tupim predmetom u sljepoočnicu. 

"Htio sam da Tiko bude pokopan u svojem dvorištu, ali policija ga je uzela zbog dokaza, a kasnije je pas završio na obdukciji u Križevcima. Dobio sam nalaze u kojima piše da je umro od snažnog udarca tupim predmetom u glavu. Vidjet ćemo koje će daljnje procedure biti", dodao je. 

Prijavljen za kazneno djelo ubijanja i mučenja životinja

Index je sada od bjelovarsko-bilogorske policije dobio nove informacije o slučaju. Susjed koji je ubio psa je priveden i prijavljen za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja.

"Policijski službenici Policijske postaje Bjelovar povodom događaja koji navodite proveli su i dovršili kriminalističko istraživanje te je protiv počinitelja kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja, opisanog u članku 205. Kaznenog zakona, podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru", kazali su nam iz PU bjelovarsko-bilogorske. 

Ubojici psa iz Bjelovara sada prijeti do godine dana zatvora.

Napušteni pas kojem je obitelj pružila dom, obožavali su ga

Potreseni vlasnik psa Stjepan Godinić za Klikni.hr je ispričao da je Tiko bio napušteni pas kojeg su prije pet godina "uzeli pod svoje" i od tada im je bio poput člana obitelji. "Baš smo ga voljeli. Svaki dan je sa mnom bio u radionici, živio je s nama, išli smo u šetnje, moj unuk od pet godina ga je volio, kao i djeca u naselju", ispričao je. 

"Strašno nešto, nemam riječi i potpuno sam u šoku da mi se tako nešto može dogoditi ispred kuće", zaključio je Godinić. 

Fotografija je zamućena, ali upozoravamo da bi nekim čitateljima ipak mogla biti uznemirujuća

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.