U Požegi otvorena nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu

Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL

Nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije, vrijedna gotovo dva milijuna eura, svečano je danas otvorena u Požegi u neposrednoj blizini Opće županijske bolnice, a na otvorenju su bili ministar zdravstva Vili Beroš i ravnateljica Hitne Maja Grba Bujević.

Glavna zgrada prostire se na 1100 kvadratnih metara i uključuje edukacijski centar koji je potpuno opremio Hrvatski zavod za hitnu medicinu.

Sredstva za izgradnju nove zgrade osiguralo je Ministarstva zdravstva i županijski Zavod za hitnu medicinu, a dio investicije je pokriven iz decentraliziranih sredstava, rečeno je na otvorenju na kojemu su bili ministar Beroš i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević.

Beroš: Nastavljamo unaprjeđivati kvalitetu i dostupnost zdravstvene skrbi

Beroš je istaknuo značaj novog objekta za Slavoniju. "Ovim nastavljamo unaprjeđivati kvalitetu i dostupnost zdravstvene skrbi za građane županije, ali i osiguravati kvalitetnije uvjete rada djelatnika u zdravstvu", rekao je na  otvorenju.

Naglasio je da se paralelno s ulaganjima u infrastrukturu, u okviru reforme zdravstvenog sustava, ulaže i u ljudske resurse.

Podsjetio je da je prošle godine započeo reformski projekt specijalističkog usavršavanja prvostupnika sestrinstva u djelatnosti hitne medicine, u kojemu sudjeluju i djelatnici požeško-slavonskog Zavoda za hitnu medicinu.

Istaknuo je da se kontinuirano ulaže u djelatnike u zdravstvu, da je prvi put uspostavljena helikopterska hitna medicinska služba, brze brodice pomorske hitne medicinske službe, a  ulaže se i u cestovnu hitnu te prostorne kapacitete.

"Na taj način stvaramo još sigurnije okruženje za život u Hrvatskoj", poručio je ministar.

Grba Bujević: Ovo će poboljšati integraciju Hitne službe i bolnice

Ravnateljica Hitne Maja Grba Bujević naglasila je da je nova zgrada smještena u neposrednoj blizini Opće županijske bolnice i Objedinjenog hitnog bolničkog prijema čime će se znatno podići razina funkcionalne integracije Hitne službe i bolnice što je u skladu s pokrenutom reformom zdravstvenog sustava.

U razdoblju od 2016. godine u zdravstveni sustav Požeško-slavonske županije Vlada je uložila ukupno 22,8 milijuna eura u kapitalne investicije i u medicinsku opremu.

„Investicije u zdravstveni sustav i unaprjeđenje hitne medicinske službe potvrđuju da je zdravlje građana za ovu vladu visoko na listi prioriteta. Uz svakodnevne intervencije cestovne hitne, izvršeno je i ukupno 346 intervencija helikopterske hitne te brzih brodica pomorske hitne medicinske službe. Spašeni životi najveća su vrijednost“, poručio je Beroš.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.