VIDEO Rusi uspješno napali ukrajinski vojni aerodrom. Ukrajinci ljuti na svoju vojsku

Screenshot: X

Ruske snage napale su vojni aerodrom Mirhorod u Poltavskoj oblasti, što je rezultiralo "nekim gubicima", potvrdio je na društvenim mrežama donedavni glasnogovornik zračnih snaga Jurij Ihnat.

Ruski mediji prethodno su objavili snimke napada, istaknuvši kako je uništeno pet i oštećena još dva vojna zrakoplova Su-27. Na snimci se vide dim i vatra na aerodromu.

 

"Kao rezultat ruskog udara, pet aktivnih višenamjenskih borbenih aviona SU-27 je uništeno, a dva su oštećena", priopćilo je rusko ministarstvo. Rusija gađa ukrajinske aerodrome baš u trenutku kada se Kijev priprema primiti prve američke zrakoplove F-16, koje je Moskva obećala uništiti.

Rusi preuveličavaju svoja postignuća

"Bio je napad. Ima gubitaka, ali ne onih koje neprijatelj tvrdi", ubrzo je odgovorio Ihnat. Nije iznio detalje o pretrpljenoj šteti. Prva izvješća o napadu izazvala su bijes na društvenim mrežama, a neki su kritizirali zračne snage jer nisu uspjele pravilno zaštititi aerodrom unatoč ranijim upozorenjima o potencijalnom napadu.

Ihnat je pokušao stati u obranu vojske i pozvao je medije na umjerenost, upozorivši da ruski izvori "od početka invazije" preuveličavaju postignuća Moskve. 

"Zračne snage čine sve da se suprotstave neprijatelju, da ga prevare, uključujući i uz pomoć lažnih maketa i drugih sredstava", rekao je. Također je naglasio da su ukrajinski aerodromi pod stalnom prijetnjom ruskih raketnih i bespilotnih napada.

Ihnat je 16. ožujka smijenjen s mjesta glasnogovornika, ali je nastavio raditi u Zračnim snagama, piše Kyiv Independent. Inače, Rusi su već u lipnju prošle godine izveli intenzivan zračni napad na vojni aerodrom Mirhorod.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.