Autorica knjige po kojoj je snimljen film s Cameron Diaz razočarana je adaptacijom

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

AMERIČKA spisateljica Jodi Picoult trenutno promovira svoj najnoviji roman By Any Other Name, a u intervjuu za časopis People otkrila je kako joj je inspiracija za roman bilo neugodno iskustvo koje je imala s filmskom adaptacijom knjige Čuvarica svoje sestre (My Sister’s Keeper).

Čuvarica svoje sestre je drama iz 2009. godine koju je režirao Nick Cassavetes. Glumačku postavu filma čine Abigail Breslin, Cameron Diaz, Alec Baldwin, Sofia Vassilieva i Joan Cusack.

Film prati djevojčicu Annu (Breslin) koju su roditelji začeli samo kako bi imali donora za svoju stariju kćer Kate (Vassilieva), koja pati od leukemije. Iako je cijeli život provela donirajući krv i koštanu srž svojoj starijoj sestri, 11-godišnja Anna odlučila je povući granicu nakon što su je roditelji zatražili da donira bubreg, što bi joj narušilo kvalitetu života.

 

Film je razočarao spisateljicu

Iako su glumci dobili pohvale za svoje izvedbe u filmu, mnogi kritičari vjeruju da je drama Čuvarica moje sestre previše melodramatična, zbog čega na Rotten Tomatoesu ima samo 47 posto.

Picoult također nije bila zadovoljna adaptacijom svog djela i jako dugo bila je uvjerena da je film uništio njezinu priču.

"To zapravo seže sve do vremena kada sam imala zaista užasno iskustvo s filmskom adaptacijom Čuvarice svoje sestre", rekla je Picoult. "Trebalo mi je dugo vremena da prihvatim činjenicu da nisu uništili moju knjigu. Moja knjiga je i dalje tu. Svatko tko pročita moju knjigu i dalje dobiva priču koju sam namjeravala ispričati."

Njezin najnoviji roman, Pod bilo kojim drugim imenom, govori o dvije spisateljice. Jedna je Emilia Bassano, za koju neki povjesničari tvrde da je napisala najpoznatija Shakespeareova djela. Druga je Melina Green, fiktivna dramska spisateljica koja je stekla priznanje tek nakon što je njezina drama poslana na festival pod imenom njezinog prijatelja.

Picoultini romani često dobivaju filmske adaptacije, a neke od najpoznatijih su Salem Falls, The Tenth, Plain Truth i The Pact.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.