Pet filmskih uloga koje je Tom Cruise odbio

Foto: EPA/Youtube screenshot

U karijeri često moramo donositi odluke koje će se odraziti na ostatak radnog vijeka, a na to nisu imuni ni glumci. Štoviše, Tom Cruise puno puta je morao odlučiti koju će ulogu prihvatiti, a koju odbiti. Ono što ga izdvaja od ostalih je da je uglavnom donosio dobre odluke.

Iako iza sebe ima zavidnu karijeru i teško je pobrojati sve uspješne filmove u kojima se pojavio, Cruise je poznat i po ulogama koje je odbio.

Prvi put je to učinio 1984. godine kada mu je stigla ponuda da dokaže svoje vještine na plesnom podiju u Footlooseu Herberta Rossa. Međutim, Cruise to nije želio, pa je Kevin Bacon na kraju izabran za ulogu Rena McCormacka.

Cruise je odbio i glavnu ulogu u erotskoj drami Nemoralna ponuda (Indecent Proposal) Adriana Lynea. Priča o ljubavi, bogatstvu i moralnim izborima nije bila dovoljna da nagovori Cruisea da prihvati posao, pa je na kraju pripala Woodyju Harrelsonu.

1997. Cruise se odbio pojaviti u filmu Donnie Brasco Mikea Newella, pa je uloga tajnog agenta FBI-a Josepha D. Pistonea na kraju pripala Johnnyju Deppu.

Russell Crowe osvojio je  nominciju za Oscara za najboljeg glumca za ulogu u filmu Genijalni um (A Beautiful Mind) Rona Howarda. Riječ je o biografskom filmu o briljantnom, ali problematičnom matematičaru Johnu Nashu. Međutim, ta je uloga prvo bila ponuđena Cruiseu, koji ju je odbio.

Na kraju, Tom Cruise odbio je i Marvel. Trebao je postati Iron Man, ali je odbio ulogu legendarnog superheroja, čime je otvorio vrata Robertu Downeyju Jr.

> Potvrđeno je: Robert Downey Jr. vraća se u MCU, ali igra novu ulogu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.