Stephen King smatra da je jedan film temeljen na njegovoj priči podcijenjen

Foto: EPA/Screenshot: YouTube

Stephen King danas je jedan od najpoznatijih autora, a njegovi su romani značajno utjecali na žanrove horora i trilera. Njegov prvi roman Carrie adaptiran je u film 1976. godine, koji je postao jedan od najutjecajnijih horora 1970-ih s brojnim nominacijama za Oscara. Film Isijavanje, adaptiran pod režijom Stanleyja Kubricka 1980. godine, također je postao klasik horor žanra iako King nije bio zadovoljan adaptacijom.

Unatoč tome što je King najpoznatiji po horor romanima, kao što je It, koji je također postao uspješan na filmu, napisao je i mnoge uspješne knjige izvan tog žanra. Među njegovim omiljenim adaptacijama su Ostani uz mene, Misery, Iskupljenje u Shawshanku i Zelena milja.

Postoji jedna horor priča za koju King vjeruje da ne dobiva pažnju koju zaslužuje, a smatra je boljom od cjenjenijih naslova poput Isijavanja. U razgovoru za Netflix Tudum King je rekao: "Priča o kojoj ljudi ne govore puno je Cujo. Od početka smatram da taj film nije dobio pažnju koju zaslužuje."

Film u režiji Lewisa Teaguea prati majku i sina koji su zarobljeni u automobilu dok ih napada bijesan pas. 

Cujo je zaradio 21.2 milijuna dolara uz budžet od šest milijuna. Iako je bio umjereno uspješan i kritičari su ga većinom pohvalili, King vjeruje da je film bolji nego što mnogi misle te da izvedba Dee Wallace svakako zaslužuje više pohvala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.