Zvijezda Vikinga glumi u adaptaciji slavnog znanstvenofantastičnog klasika

Foto: EPA

POSTAPOKALIPTIČNI znanstvenofantastični roman Earth Abides, autora Georgea R. Stewarta, dobiva svoju prvu igranu adaptaciju na kojoj radi studio MGM. Roman prikazuje propast civilizacije nakon što skoro cijelo čovječanstvo ubije smrtonosni virus.

Serija, koja će se sastojati od šest epizoda, bit će prikazivana na streaming servisu MGM+, a glavnu ulogu igrat će Alexander Ludwig, zvijezda serije Vikinzi (Vikings) i filma The Covenant.

Službeni opis serije glasi: "Protagonist Ish (Ludwig) je briljantan, ali usamljen mladi geolog koji živi poluizoliranim životom i probudi se iz kome samo kako bi otkrio da su svi oko njega mrtvi. Svijet je zahvatila dosad neviđena pošast, a nekolicina ljudi, koji su raspršeni po svijetu, uspjela je preživjeti, no pravila više ne postoje."

"Na svom putovanju Ish mora naučiti razliku između utočišta i preživljavanja te otvoriti svoje srce ljubavi ako želi pronaći smisao života nakon propasti civilizacije."

Seriju adaptira izvršni producent Todd Komarnicki, scenarist filma Sully.

"Jako sam uzbuđen jer radim na adaptaciji tako važnog znanstvenofantastičnog djela", izjavio je Komarnicki. "Teme koje je George Stewart približio prije 75 godina ne mogu biti značajnije i aktualnije za svijet u kojem danas živimo. Usprkos kaosu i podjelama s kojima se susrećemo svako jutro kada čitamo vijesti, istina ostaje da su jedinstvo, suosjećanje, opraštanje, razumijevanje i milost jedini put naprijed za čovječanstvo."

Snimanje serije "Earth Abides" počinje 8. travnja, a serija bi trebala imati premijeru krajem godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.