Tko u novoj godini želi novu, bolju guzu?

Foto: 123rf

UŠLI SMO  u novu godinu. Za većinu djevojaka to nije bio nimalo lak zadatak. Trebalo je odabrati novogodišnju kombinaciju, baš onu koja ističe dijelove tijela na koje su ponosne, dok istovremeno prikriva one segmente koje baš i ne bi istaknule.

Gotovo da i nema djevojke koja se pritom nije okrenula i bacila pogled na svoju stražnjicu, dok je pritom svaka od djevojaka imala predodžbu o željenom prizoru. Ukoliko vam se želja nije ostvarila, ili je model haljine odradio posao, ali je efekt prošao kada ste izašle iz novogodišnjih cipelica - nije sve propalo.



Ostao vam je željeni prizor vaše stražnjice i cijela godina koja je pred vama.

Za početak savjetujemo da vježbanje stražnjice započnete s čučnjem. Čučanj navode kao temelj svake dobre stražnjice. Možete ga izvoditi kad god uhvatite vremena, makar samo nekoliko minuta, jer - svaki se broji.

Ipak, ni broj ponavljanja nije bitan koliko pravilna izvedba samog čučnja. Iz navedenog razloga navest ćemo nekoliko smjernica za pravilno izvođenje čučnja. Postoji više vrsta čučnjeva.

Za početak savjetujemo uski i klasični čučanj. Razlika je u raskoraku. Prilikom izvedbe klasičnog čučnja stopala postavite u širini kukova, dok za izvedbu uskog čučnja stopala postavite što bliže jedno drugomu, ali pritom imajte na umu da prilikom izvođenja vježbe morate biti u mogućnosti ostati stabilni.

Smjernice za pravilno izvođenje čučnja:

1. Stanite u željeni raskorak
2. Ruke ispružite prema naprijed u visini ramena
3. Leđa moraju biti u potpunosti ravna
4. Gledajte prema naprijed
5. Stražnjicu krenite gurati prema nazad
6. Spustite se u položaj u kojem vam je bedro paralelno sa podlogom
7. Pazite da vam koljena ne prelaze vrhove stopala
8. Ne prekidajte ako možete nastaviti ;) 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.