AKO ste prisutni na društvenim mrežama, morali ste vidjeti najnoviji kuhinjski trik - zamrzavanje češnjaka u kockicama. Sve što je potrebno je puno češnjaka, a neki ističu kako im to olakšava kuhanje i štedi vrijeme.
Na puno videa vidjet ćete kako ljudi koriste već oljušteni češnjak iz vrećice, no nama je drago što smo mi na ovim prostorima i dalje te sreće da se češnjak ipak kupuje u svojoj prirodnoj ambalaži - ljusci, tako da ćete morati skupiti snage za čišćenje odlučite li isprobati ovaj viralni trik.
@rinatakagi Freeze Minched Garlic 🧄 ❄️ #cookinghacks #tiktokfood #howto ♬ Surrender - Natalie Taylor
Postupak je nakon toga vrlo jednostavan - češnjak ubacite u multipraktik i sasječete na sitno pa prebacite u zip vrećicu. Izravnate oprezno rukama ili valjkom za tijesto, zatvorite vrećicu tako da unutra ne ostane ništa zraka i tupom stranom noža "ocrtate" kockice željene veličine.
Zamrznete i to je cijela mudrost. Naravno, ako nemate multipraktik, bit će vam dosta naporno i dugotrajno sitno nasjeckati veću količinu češnjaka.
Što mislimo o ovom triku? Nije loš, no ne bismo češnjak sjeckali unaprijed pa zamrzavali ako nije sila. Svejedno, ovim bismo se trikom svakako poslužili kad bismo imali veću količinu češnjaka koju bi bilo nemoguće potrošiti u određenom roku bez da krene s truljenjem.