Danas je Međunarodni dan kave, obilježavamo ga šalicom kave i ovim desertima

Foto: Shutterstock

DANAS SE obilježava Međunarodni dan kave, "praznik" za sve ljubitelje ovog jutarnjeg pića koji je uvela Međunarodna organizacija za kavu (ICO) kako bi se prepoznala i promovirala globalna industrija kave. Ako je i vi volite, ovo vam je sigurno omiljeni dan. Uz šalicu kave koju danas obavezno pijemo, napravit ćemo i jedan od ovih odličnih deserata s bogatim okusom kave.

1. Torta od kave

Ovaj torta-kolač bit će gotov u ravno 25 minuta (plus pola sata da se ispeče) i sjajno će se slagati uz poslijepodnevnu šalicu kave ili pak čaja jer ima bogat okus kave kakav mnogim sličnim kolačima često nedostaje. Recept je ovdje.

2. Zrna kave

Poslastica za sve ljubitelje kave - ovi neodoljivi kolačići u obliku zrna kave savršeni su za proslavu Svjetskog dana kave, a ovdje ćete pronaći cijeli recept s točnim mjerama.

3. Išleri s kremom od kave

Ako volite išlere, danas pripremite ove s bademima i kremom od čokolade i kave. Ukrasite ih prema svojim željama i uživajte u savršenom slatkom zalogaju koji super ide uz šalicu kave. Ovdje je recept.

4. Cheesecake s kavom bez pečenja

Postoji bezbroj verzija cheesecakea, pa tako i ovaj s kavom koji se priprema slično kao klasični (i još se pritom ne peče), samo što u kremu i podlogu morate staviti malo kave. Cijeli recept je ovdje.

5. Torta sa sirom i kavom

Jako kremasta torta stvorena za proslave i posebne prilike, a u njoj će najviše uživati ljubitelji kave i svježeg sira. Recept pronađite ovdje.

6. Tiramisu Giuseppea Salvadora

Kada govorimo o desertima s kavom, ne smijemo zaboraviti na tiramisu, koji je možda i najpoznatiji među njima. Ovdje ćete pronaći recept za klasični tiramisu Giuseppea Salvadora, pobjednika World Tiramisu Cupa 2022. godine.

7. Panna cotta s kavom

Panna cotta s kavom je sofisticirana interpretacija klasične talijanske slastice koja se doslovno prevodi kao "kuhano vrhnje". Njena svilenkasta tekstura, koja podsjeća na puding, harmonično se spaja s intenzivnim okusom kave, pružajući neodoljivu dozu kofeina u slatkom obliku. Recept pronađite ovdje.

8. Karamele od kave

Prave domaće karamele okusa i mirisa kave od kojih miriše cijela kuća. Ovo je slatkiš za kojim ćete posegnuti kada vam treba samo zalogaj slatkog, baš poput bombona, a ako ste ljubitelj mirisa i okusa kave, svakako ga morate kušati. Recept je ovdje.

9. Tiramisu bez jaja

Još jedan recept za omiljenu slasticu s kavom, ali ovoga puta u brzinskoj verziji i bez jaja. Ovaj tiramisu bit će gotov u svega desetak minuta, a recept pronađite ovdje.

10. Mocha torta od kave

Ako imate vremena za kompleksniji desert s kavom, isprobajte ovu bogatu i raskošnu mocha tortu od kave. Okus kave osjetit će se u svakom zalogaju, a recept je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.