TJESTENINA je jedna od najomiljenijih namirnica, pa ne čudi da se i najčešće priprema, posebno kada trebamo brz obrok. Osim pripreme s umacima, jednoj je verziji teško odoljeti, a to je zapečena tjestenina. Brzo je gotova, a pečenjem jelo postaje kremastije i hrskavije. Možete kombinirati razne sastojke, pa i izmisliti svoj recept ovisno o tome što imate u kuhinji. Ovo su naši prijedlozi koje svakako preporučujemo da isprobate!
1. Zapečena tjestenina s lukom i sirom
Tjestenina inspirirana francuskom juhom od luka, a ovaj će vas kremasti recept oduševiti. Pogledajte ga ovdje.
2. Zapečena tjestenina (bez sira)
Vrlo blago jelo koje možete jesti i toplo i hladno, a potrebno vam je nekoliko sastojaka: tjestenina, jogurt, mlijeko, jaja i začini. Isprobajte recept.
3. Zapečene mašnice sa špinatom
Uz špinat ovo je jelo još kremastije, a možete dodati više ili manje sira ili drugih sastojaka po želji. Isprobajte recept.
4. Zapečena tjestenina s brokulom
I ova je tjestenina obogaćena povrćem, a mogla bi se svidjeti i onima koji inače nisu ljubitelji brokule. Evo recepta.
5. Zapečena pašta s tunom
Ako volite brzu tjesteninu s tunom, obožavat ćete ovu zapečenu verziju. Mozzarella sir daje jelu blag okus i kremastu teksturu, a sve je gotovo u manje od sat vremena. Recept je ovdje.
6. Zapečena tjestenina sa sirom, češnjakom i senfom
Još jedno jednostavno jelo od sastojaka koji se odlično nadopunjuju - od sira, češnjaka, senfa i mlijeka radi se umak koji se prelijeva preko tjestenine. Jednostavno, zar ne? Isprobajte recept.
7. Zapečena tjestenina s tikvicama, šunkom i kukuruzom
Recept u kojemu se možete poigrati sa sastojcima, a i potrošiti namirnice koje imate u hladnjaku. Mi baš volimo ovu verziju, isprobajte je i vi. Evo recepta.