Imamo recept za savršenu kremu od vanilije bez jaja koja je gotova za čas

Foto: Shutterstock

OVAJ recept za jednostavnu kremu od vanilije je izvrsna zamjena za puno teži i kompliciraniji crème anglaise. Gotova je u svega nekoliko minuta, a može se poslužiti uz sve vrste slastica, naročito germknedle ili savijače ili iskoristiti kao glazura za torte i kolače.

Priprema se od svega nekoliko osnovnih sastojaka i svakako je lakša od sličnih krema koje se pripremaju s jajima i većom količinom maslaca. Može se preliti preko svježeg voća ili sladoleda, a savršeno će pristajati uz savijaču od jabuka ili suhe kolače poput kuglofa.

Priprema

Za pripremu ove kreme prvo je potrebno zakuhati manju količinu vode pa u maloj posudi pomiješati šećer i fini jestivi škrob. Mješavina šećera i škroba se dodaje kipućoj vodi i miješa dok se sve dobro ne sjedini. Vatru je potom potrebno smanjiti, a kremu kuhati uz stalno miješanje, dok se ne zgusne.

U zgusnutu kremu se dodaje vrhnje, sve se dobro promiješa i uklanja s vatre. Zatim se umiješaju maslac, ekstrakt vanilije i prstohvat soli i krema je spremna za korištenje. Upotrijebite je dok je još topla, a u hladnjaku se može čuvati poklopljena do tjedan dana, samo je prilikom korištenja treba ugrijati na laganoj vatri.

Varijacije i savjeti

Za još laganiju verziju, u potpunosti izostavite vrhnje i zamijenite ga vodom, a ako želite postići blagi okus karamele, upotrijebite smeđi šećer. Ekstrakt vanilije možete zamijeniti jednakom količinom paste od vanilije ili se poslužite mahunom vanilije. Ako koristite mahunu vanilije, prvo ju razdvojite i sjemenke ostružite u vodu.

Mahune zatim ubacite u kipuću vodu i kuhajte prema originalnim uputama, a prije posluživanja ih uklonite. Dio vode možete zamijeniti voćnim likerom, a kremu uvijek možete začiniti sitno naribanom koricom naranče, limuna ili limete.

Jednostavna krema od vanilije bez jaja

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.