Jamie Oliver ima odličan, a jednostavan način za pripremu svinjskih kotleta

Foto: Shutterstock

JAMIE OLIVER ima super način za pripremu sočnih svinjskih odrezaka. Kupio je one s kostima i kožom, no vi možete koristiti i one, kako ih trgovci popularno nazivaju - jednominutne. U nastavku saznajte kako to radi Jamie.

Stavite svinjske odreske, kožom prema dolje, na dasku za rezanje. Oštrim nožem pažljivo prođite po rubu kotleta, skinite kožu i ostavite tanki sloj svinjske masti na kotletu. Ostavite sa strane, trebat će vam za hrskavi element.

Ružmarin i kadulja za aromu

Za pripremu marinade naberite i sitno nasjeckajte listove ružmarina i listove kadulje, a zatim dlanom lagano zgnječite neoguljene režnjeve češnjaka. Stavite u zdjelu i pomiješajte s 1 žlicom crvenog vinskog octa i 3 žlice maslinovog ulja.

Utrljajte marinadu u svinjske kotlete, zatim poklopite i ostavite da se mariniraju u hladnjaku najmanje 30 minuta, a najbolje preko noći. Kada ste spremni za pečenje svinjskih kotleta, narežite svinjsku kožu na komade debljine 1 cm i stavite u veliku tavu na srednje jaku vatru.

Pržite to, povremeno miješajući, 10-ak minuta dok ne postane zlatna i hrskava. Izvaditi iz posude i ocijediti na kuhinjskom papiru. Oštrim nožem lagano zarežite svinjsku mast na kotletima.

Ispecite do kraja

Ponovno stavite tavu na srednje jaku vatru, zatim hvataljkama držite kotlete masnom stranom prema dolje u tavi i pržite ih od 3 do 4 minute, dok se masnoća ne počne otapati. Položite kotlete ravno u tavu, ubacite i češnjak i pecite ih 7 minuta, okrećući svaku minutu i podlijevajući sokom iz tave, dok ne porumene i ispeku se.

Izvadite svinjetinu na dasku da odmori pa jedite uz koji god prilog vam je najdraži.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.