Ne volite kelj? Šteta jer imamo recept za jelo koje svi hvale, a gotovo je za 20 min

Foto: Hana Kajari/Index

AKO vam je kelj jedna od namirnica koje ne jedete prečesto, razmislite o pripremi na način kakav još niste prakticirali pa vam se možda svidi.

Mi smo potražili ideje na TikToku i vrlo brzo našli recept za kremastu tjesteninu koja je gotova u 20 minuta, a u komentarima je dobila mnogo pohvala svih koji su je probali.

Kako je pripremiti?

Stavite kuhati lonac dobro posoljene vode, a kad zavrije, dodajte tjesteninu po želji. Možete koristiti špagete ili široke rezance, odnosno ono što imate kod kuće, no najbolja opcija je kraća i šira tjestenina poput rigatona ili penna.

Nakon 5 minuta kuhanja ubacite nasjeckani kelj pa skuhajte da tjestenina bude al dente, a kelj omekša.

U posebnoj zdjeli napravite umak od limuna i ricotta sira (slobodno koristite veganske zamjene). Naribajte limunovi koricu, ricottu, parmezan ili neki kvalitetniji ribani tvrdi sir i maslinovo ulje. Posolite i popaprite pa dobro promiješajte uz dodavanje malo vode od kuhanja tjestenine, zbog koje će umak postati malo rjeđi, ali i glađi.

Umiješajte kuhanu tjesteninu i kelj pa dodajte još vode od kuhanja ako treba, no nemojte uliti previše da sve skupa ne postane prerijetko.

@plantbasedschool Easy 20-minute Kale Pasta #pastatiktok #dinnerideas #easyrecipes ♬ original sound - Nico & Louise
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.