Održan izbor za najbolje burgere na svijetu, no na prvom mjestu više nisu Amerikanci

Foto: Instagram/HUNDRED BURGERS

NEDAVNO je održano natjecanje za najbolji burger na svijetu, a prema izboru The World's Best Burgers ove je godine najboljim burgerom na svijetu proglašen Singular Burger iz restorana Hundred Burgers u Valenciji.

Ovaj restoran ima podružnicu i u Madridu, a njihov je burger sada po prvi puta proglašen najboljim na svijetu na natjecanju The World’s Best Burgers, čime je prekinuta dugogodišnja američka dominacija na ovom natjecanju.

Sudjelovalo je više od 800 burgera iz 62 zemlje 

Na natjecanju je sudjelovalo više od 800 sudionika iz 62 zemlje, a kako navode u objašnjenju, presudila je baš kombinacija galicijskog goveđeg mesa, cheddar sira, barbecue umaka, slanine, karameliziranog luka i kreme od camemberta.

Inače, u ovom se restoranu za sve burgere koristi odležano meso autohtone galicijske krave rubia gallega, koja je poznata i kao "galicijska plavuša", a koje se svježe melje svakodnevno. Na njihovom jelovniku mogu se pronaći premium hamburgeri pripremljeni od svježih i ručno izrađenih sastojaka, uključujući i brioche pecivo koje peku svako jutro, pa je i to presudilo u dodjeli ove nagrade.

U top 10 našla se čak četiri američka burgera

U top 10 našla su se četiri američka restorana, tri u New Yorku i jedan u Los Angelesu, jedan iz São Paula u Brazilu, a svi ostali iz Europe - dva iz Valencije, dva iz Londona i jedan iz Stockholma. Ovako izgleda top 10:

1. Hundred Burgers, Valencija i Madrid
2. Pizza Loves Emily, New York

3. Au Cheval, Chicago i New York
4. Holy Burger, São Paulo
5. Funky Chicken Food Truck, Stockholm
6. Burger & Beyond, London i Manchester
7. Pastis, New York
8. Bleecker Burger, London
9. AMBOY Quality Meats and Delicious Burgers, Los Angeles
10. Soul Coffee Beer, Valencija

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.