Ovih blagdana budite kreativni s ostacima pečene purice i pripremite ukusnu paštetu

Foto: Shutterstock

AKO ste za blagdane pekli puricu, svakako biste trebali isprobati naš recept za ukusnu paštetu od ostataka pečene purice.

Vjeruje se da pašteta potječe iz srednjovjekovne Francuske, a riječ pašteta od starofrancuske riječi patete, koja se u početku odnosila na bilo koju vrstu usitnjenog nadjeva kojim su se punila peciva.

Danas se paštetom obično smatraju namazi od jetre, ali se može pripremati od raznih vrsta mesa, ribe i povrća. Priprema paštete je odličan način da iskoristite ostatke mesa i unesete malo raznolikosti u svoje obroke, a uvijek možete eksperimentirati s različitim sastojcima i začinima kako biste pronašli kombinaciju koja vam se najviše sviđa.

Priprema je brza i jednostavna

Za pripremu ove slasne paštete će vam biti potrebno 300 g pečenog purećeg mesa, 2 žlice senfa, 2 žlice vrhnja, 2 žlice majoneze, 2 žlice maslaca, 1 žličica jabučnog octa, 1 režanj češnjaka te soli i papra po ukusu.

Meso pečene purice natrgajte ili nasjeckajte na manje komade i sve sastojke usitnite i sjedinite pomoću štapnog miksera ili blendera. Smjesu prebacite u čistu posudu s poklopcem i ohladite u hladnjaku dok se ne stegne, oko 2-3 sata. Kad se smjesa ohladi i stegne, paštetu poslužite kao predjelo ili namaz za krekere ili krostine.

Pašteta od ostataka pečene purice

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.