Čuvate li i vi parmezan ovako? Na ovaj način ostaje svjež mjesecima

Foto: Shutterstock

PARMEZAN je jedna od namirnica koju je uvijek dobro imati u hladnjaku. Svestran je, nadopunjuje i obogaćuje brojna jela, a najčešće posežemo za njime dok pripremamo neko brzo jelo od tjestenine ili rižoto. Ipak, ponekad ta vrećica sira u hladnjaku stoji dugo, pa i nismo sigurni je li još uvijek dobar, nakon čega se stari sir baca i kupuje drugi. Kako biste tome stali na kraj, donosimo vam ekonomično rješenje - kako čuvati parmezan a da ostane svjež dulje i da se potroši. 

Naribajte ga, stavite u vrećicu i zamrznite

Ako ste nabavili parmezan u komadu, a koristit ćete ga ribanog - najbolje je narezati ga na komadiće i staviti u procesor za hranu ili cijelog naribati. Usitnite ga do željene veličine i prebacite u plastičnu vrećicu koja se može hermetički zatvoriti. Prije zatvaranja ju rolajte kako bi sav zrak izašao, pa zatvorite i pohranite u zamrzivaču. Na ovaj će način parmezan ostati svjež dugo, čak 6-8 mjeseci. 

@archer_makes HOW TO PRESERVE PARMESAN CHEESE FOR THE LONG TERM 🧀 #cookingtiktok #parmesan #granapadano #cookinghacks #cookingtips #foodtok ♬ Wes Anderson-esque Cute Acoustic - Kenji Ueda

Najbolje je izmrviti ga na veličinu krušnih mrvica, a jednom kada se zamrzne, sir se neće lijepiti i u svakom trenutku bit će svjež i spreman za upotrebu. Samo izvadite vrećicu, uzmite koliko vam je potrebno i vratite je u zamrzivač. 

@michela.chiappa How to store Parmigiano Cheese. It’s a question I get asked a lot and the answer is very very simple. My mum always used to grate her blocks of Parmesan cheese and keep in a bag in the freezer. It keeps it at its freshest and you can grab it by the handful whenever you want. That way there’s no waste and you can just take the amount that you need for each recipe. Agree / disagree? Leave me your comments and thoughts below. #italianfood #parmesan #easyrecipes #italian #recipe #recipehack ♬ original sound - Michela Chiappa

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.