POČETKOM prosinca na zagrebačkoj Opatovini, chef Tvrtko Šakota, koji stoji iza Nava, jednog od najhvaljenijih hrvatskih restorana uopće, Petra Jelenić, jedna od najpoznatijih hrvatskih slastičarki i tim koji stoji iza poznate hrvatske pržionice kave, Cogito Coffe Roasters, planiraju otvoriti novu gastronomsku destinaciju pod imenom Salo.
Filozofija koja stoji iza ovog projekta je jednostavna - nabavljati isključivo svježe, kvalitetne i organske (kad god je to moguće) proizvode, uz blisku suradnju s lokalnim proizvođačima.
U ponudi ne bi trebale biti autorske interpretacije lokalnih sezonskih namirnica, već temeljito istraženi stvarni okusi lokalne domaće hrane, dostupne isključivo u razdobljima kada se tradicionalno pripremala.
Tako da uskoro u samom centru Zagreba možemo očekivati tradicijske pekarske proizvode od svježe mljevenog brašna autohtonih žitarica centralne Hrvatske, kao i slastice pripemljene prema starinskim recepturama uz koje će se moći popiti kava s posebno odabranih južnoameričkih plantaža.