NAJAVLJIVAN kao čudo ne samo u Hrvatskoj, već u svijetu, prvi robotski restoran na ovim prostorima zatvoren je. Otvorio se u proljeće prošle godine u Zagrebu na adresi Vlaška 50, blizu prometnog križanja s Draškovićevom ulicom.
Ekipa iz Bots & Pots (Hrvoje Bujas, Đulijano Nola i Dražen Drnas) imala je jedinstven koncept za koji su tvrdili kako je jedini takav u svijetu. Osnovna ideja bila je da "instruktori" daju upute kuharima robotima koji besprijekorno pretvaraju njihove ideje u zdrava, brza, ukusna i cijenom pristupačna jela.
Što se ondje i za koliko novca jelo
Njoki s piletinom i tartufima bilo im je najpopularnije jelo i koštalo je 6.90 eura. Slatka svinja s njokima ili vege fuži ala ratatouille prodavali su se po 6.50 eura, a fuži u bijelom umaku od vrhnja sa šampinjonima po 6.20 eura. Chilli con carne tortilja ovdje je koštala 5.90 eura.
Imali su i fuže s kozicama i tikvicama za 9.80 eura te Thai red curry za 9.50 eura po porciji. U ponudi su imali i slatko - torta od jagoda i pita od jabuka za 2 eura po komadu.
Posjetili smo ga kad se otvorio, evo dojmova
>> Probali smo hranu koju u Zagrebu pripremaju roboti, evo što smo dobili