U centru Zagreba otvoren je novi lokal s pilećim sendvičima. Bili smo, evo dojmova

Foto: Hana Kajari/Index

CENTAR Zagreba dobio je novo mjesto za ljubitelje piletine koje smo posjetili netom nakon otvorenja. Novi chicken sandwich shop Kokoš i sendviči nedavno je otvoren u Preradovićevoj ulici na broju 13, a nude sendviče s pohanom piletinom iz 100 posto lokalnog uzgoja, napravljene od svježih i lokalnih sastojaka.

Sendviči između 10.50 i 12 eura

U ponudi imaju 5 sendviča koji koštaju između 10.50 i 12 eura te chicken stripse za 6 eura. Uz sve sendviče dobiju se i krumpirići i jedan od njihovih domaćih umaka, a dodatni prženi krumpirići koštaju 3 eura te svaki dodatni umak euro i pol. Osim piletine iz lokalnog uzgoja, sendviče rade s brioche bun pecivima iz Kroštule, a sami rade umake i majonezu, i to od svježih jaja.

@index.hr U Zagrebu je nedavno otvoren novi chicken sandwich shop, posjetili smo ga. #indexhr #zagreb#piletina#fyp ♬ original sound - Index.hr

Po preporuci konobara uzeli smo dva sendviča - Stvarno dobru koku s pohanim batkom i zabatkom, iceberg salatom, zelenim pestom, Pecorino Romano sirom, tikvicom, mozzarellom i rajčicom za 11 eura te Hrskavo finu s batkom i zabatkom u cornflakes pohu, iceberg salatom, karameliziranim lukom, sušenim rajčicama i domaćom majonezom za 10.50 eura.

Osim njih, u ponudi još imaju tri sendviča s pohanim batkom i zabatkom - Ko-ko-da sa salatom, jajima, dimljenom slaninom i domaćom majonezom s tartufima, Kraftericu s mesom u tempuri od craft pive, s domaćom majonezom od cikle i salatom te Ljutu pankericu s umakom od rajčice, karameliziranom paprikom i svježom salatom.

Sendviči su fini, no problem je u krumpirićima

Sendviči su vrlo korektni i dosta veliki, pecivo je ukusno, a piletina jako hrskava, no najveći je problem bio u krumpirićima, koji su trebali biti zlatnosmeđi i hrskavi, a bili su bljedunjavi i nedovoljno pečeni. Osim toga, u porciji ih se dobije jako malo, a i domaća majoneza koja uz njih ide bila je pomalo bezukusna.

Još jedna zamjerka ide činjenici da nismo dobili pribor za jelo, pa smo nož morali dijeliti sa susjednim stolom kako bismo prepolovili sendviče. Sve u svemu, sendviči su zaista veliki i ukusni, no polusirovi krumpirići pokvarili su dojam.

Ono što nam je popravilo raspoloženje bile su osvježavajuće kombuche koje ovdje koštaju 3 eura, a osim njih, u ponudi imaju i craft piva za 3.50 eura te sokove za 2.50 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.