Volite mak? Onda morate probati jednu od ovih šest slastica s makom

Foto: Shutterstock

VOLITE li mak? Mi ga obožavamo, a slastice s makom su nam među omiljenijima i često ih radimo, bilo za neku posebnu priliku ili ako se vikendom želimo počastiti. Danas radimo jedan od ovih odličnih kolača s makom, a i vas potičemo da napravite isto. Evo recepata.

1. Sočni kolač od maka i griza

Za ovaj sočni kolač trebat će vam ravno šest sastojaka koje samo morate pomiješati i peći otprilike pola sata. Vrlo jednostavno i ukusno, a cijeli recept pronađite ovdje.

2. Pita od maka i sira

Ova pita ima dva nadjeva, od maka i od sira, no okusi se savršeno prožimaju i ovu pitu čine toliko ukusnom. Ako volite i sir i mak, ovo je odlična kombinacija, a recept je ovdje.

3. Poppy kocke

Poppy kocke ili kocke od maka, s prhkim tijestom, biskvitom od maka i sočnom kremom desert je koji jednostavno morate probati, a cijeli recept pronađite ovdje.

4. Mak rolice

Ako ste ikada radili cime- rolice, onda ćete bez problema napraviti i ove s nadjevom od maka. Nadjev od cimeta jednostavno zamijenite onim od maka, ispečete i uživate u okusu. Recept je ovdje.

5. Pita s makom i jabukama

Mak i jabuke odlično se slažu, a ova pita savršena je jesenska poslastica za sve koji obožavaju ove dvije namirnice. Cijeli recept pronađite ovdje.

6. Štrudla s makom i višnjama

Mak i višnje još su jedna sjajna kombinacija, a ovu štrudlu s gotovim korama pripremit ćete u tren oka. Recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.