ZOTTER, južnoštajerska obiteljska čokoladna manufaktura, izbacio je novu čokoladu, i to pomalo neobičnu, posvećenu - kolinju. Riječ je o čokoladi Sautanz Specktakel, a riječ "sautanz" označuje kolinje, običaj koji je jednako popularan u Austrijanaca kao i u Hrvata.
Upravo zato čokolada Sautanz Specktakel sadrži neke bitne značajke kolinja, ali u umjerenim količinama - osim što ima neke sastojke koji su tipični za čokoladu, poput badema, lješnjaka, dehidriranih malina, cimeta, kardamoma, zvjezdastog anisa i kima, sadrži i 3 posto čvaraka i 2 posto svinjske krvi.
Čokolada sa svinjskom krvlju i čvarcima
Na njihovoj službenoj stranici piše da je riječ o ekstratamnoj čokoladi od 60 posto kakaa, punjenoj nugatom od lješnjaka s čvarcima, slojem bijele čokolade, malina i nekoliko "kapljica prave krvi od svinja" koje sami uzgajaju u svom zoološkom vrtu.
"Naše svinje prikladno žive u kolibama u šumi i na pašnjacima, koji su dio našeg organskog uzgoja Edible Zoo. Naš koncept otvorene staje, koji životinjama omogućuje pristup i izlaz u bilo kojem trenutku, nagrađen je Nagradom za dobrobit životinja pokrajine Štajerske", piše na njihovoj stranici.
Iako sadrži sastojke koji su neuobičajeni za čokoladu, pa bi je malo tko htio i probati, ova je čokolada, kako kažu, sasvim normalnog okusa, bez neugodnih nota svinjske krvi ili čvaraka. Biste li probali ovakvu čokoladu?