Zotter predstavio čokoladu posvećenu kolinju, sadrži svinjsku krv i čvarke

Foto: Zotter Schokolade

ZOTTER, južnoštajerska obiteljska čokoladna manufaktura, izbacio je novu čokoladu, i to pomalo neobičnu, posvećenu - kolinju. Riječ je o čokoladi Sautanz Specktakel, a riječ "sautanz" označuje kolinje, običaj koji je jednako popularan u Austrijanaca kao i u Hrvata.

Upravo zato čokolada Sautanz Specktakel sadrži neke bitne značajke kolinja, ali u umjerenim količinama - osim što ima neke sastojke koji su tipični za čokoladu, poput badema, lješnjaka, dehidriranih malina, cimeta, kardamoma, zvjezdastog anisa i kima, sadrži i 3 posto čvaraka i 2 posto svinjske krvi.

Čokolada sa svinjskom krvlju i čvarcima

Na njihovoj službenoj stranici piše da je riječ o ekstratamnoj čokoladi od 60 posto kakaa, punjenoj nugatom od lješnjaka s čvarcima, slojem bijele čokolade, malina i nekoliko "kapljica prave krvi od svinja" koje sami uzgajaju u svom zoološkom vrtu.

"Naše svinje prikladno žive u kolibama u šumi i na pašnjacima, koji su dio našeg organskog uzgoja Edible Zoo. Naš koncept otvorene staje, koji životinjama omogućuje pristup i izlaz u bilo kojem trenutku, nagrađen je Nagradom za dobrobit životinja pokrajine Štajerske", piše na njihovoj stranici.

Iako sadrži sastojke koji su neuobičajeni za čokoladu, pa bi je malo tko htio i probati, ova je čokolada, kako kažu, sasvim normalnog okusa, bez neugodnih nota svinjske krvi ili čvaraka. Biste li probali ovakvu čokoladu?
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.