ADAC test autosjedalica 2024: Ovo su najsigurniji modeli za vaše dijete

Foto: Press

Odabir autosjedalica katkad zna biti prava muka za roditelje, pogotovo s obzirom na sve na što treba paziti pri kupnji. Osim same udobnosti, na umu treba imati i veličinu, kilažu djeteta i naravno, samu sigurnost sjedalice. U moru opcija koje se danas nude na tržištu ovog proizvoda, važno je razaznati pravu kvalitetu. Upravo zato vam nudimo rezultate testa najvećeg europskog automobilskog udruženja ADAC, provedenog u svibnju 2024. U testu su ispitane 24 sjedalice u pogledu sigurnosti, rada, ergonomije i štetnih sadržaja, u svim veličinama, a mi smo za vas istražili  gdje možete pronaći najsigurnije modele.

Ako tražite autosjedalice za djecu od 0-36kg, koje će odgovarati bebi od rođenja do gotovo samostalnog sjedenja u autu, Mae.hr nudi  pregršt sigurnih modela. Autosjedalice  za djecu od 0-36 kilograma odgovaraju djetetu do okvirno dvanaeste godine života te rastu zajedno s vašim mališanima. One dolaze s posebnim umetcima, odnosno popratnim jastucima, koji su prigodni za novorođenče, a koji se kasnije mogu ukloniti. Nasloni za glavu su također prilagodljivi  prema potrebama djeteta, a autosjedalice grupe 0+,1,2,3 mogu se instalirati u automobil s pomoću Isofixa ili pojasa, ovisno o modelu.

Jednog od pozitivno ocijenjenih proizvođača, koji je na testu označen kao vrlo siguran, Lionelo, ovdje možete pronaći u različitim verzijama. Na stranicama možete istražiti modele različitih veličina i modele prikladne za ugradnju prema naprijed i natrag s pomoću Isofix sustava i stabilizirajuće noge s inovativnim sustavom zaštite od bočnog udara, koji se može premjestiti na stranu autosjedalice koja je bliže vratima s umetkom koji će apsorbirati energiju u slučaju sudara. Dodatna funkcija je BuckleAlarm koji upozorava roditelje u slučaju da je kopča sigurnosnih pojaseva otkopčana.

Ako tragate za manjim autosjedalicama, na Mae.hr  ćete pronaći i autosjedalice jaje za djecu od 0-13kg, što je okvirno 15 mjeseci starosti. Ovaj tip sjedalica prikladan je  kako  za  zadnje tako i za  prednje sjedalo. Postavljanje ovog tipa sjedalice vrši se u smjeru obrnutom od kretanja automobila, kako bi se u slučaju sudara smanjio pritisak na kralježnicu, a postavlja se na Isofix bazu ili vezivanjem sigurnosnog remena. Ovu vrstu autosjedalice treba imati već pri samom izlasku iz bolnice jer je otac dužan doći po majku i bebu s autosjedalicom kategorije 0+, zbog dodatne zaštite i pojačanja u dijelu glavice i vrata djeteta. Autosjedalica jaje ima regulator idealnog kuta, što je 45 stupnjeva za bebe do 3 mjeseca, a nakon 3 mjeseca bebu možete podići do kuta od 60 stupnjeva.

ADAC test autosjedalica vrlo pozitivno je ocijenio i Maxi-Cosi Pebble 360 ​​Pro2 sjedalicu koju je moguće pronaći u raznim varijantama. Navedena autosjedalica je dobila posebno pozitivne ocjene na testu sigurnosti i razine štetnih tvari, gdje je ustanovljeno da nikakvi zagađivači nisu pronađeni u materijalu pokrova ovog modela. Pebble 360 Pro pruža maksimalnu udobnost spavanja, od rođenja do 15 mjeseci. Sjedalo ima tri položaja nagiba koji se mogu koristiti u automobilu ili pričvrstiti na dječja kolica, a može se jednostavno postaviti u bilo koji automobil i bez baze. Ergonomska ručka sjedalice omogućuje da lako nosite svoju bebu u automobil i iz njega.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.