Na Sajmu knjiga u Frankfurtu više od 4200 izlagača, u subotu ograničen broj ulaznica

Foto: EPA

Na programu trećeg dana Sajma knjiga u Frankfurtu, najvećeg svjetskog skupa knjižara, koji traje od 16. do 20. listopada, održat će se dodjela Njemačke nagrade za književnost za mlade. Posjetitelji mogu birati između više od 4200 izlagača iz 95 zemalja koji predstavljaju svoje najnovije publikacije.

U petak će njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser te pisac i bivši političar Michel Friedman okupljenima na predviđenom događaju govoriti na temu Umire li demokracija u borbi između slobode i sigurnosti?

Prvi je put ograničen broj ulaznica dostupnih za subotu, uobičajeno najprometniji dan sajma. Na taj se način posjetiteljima žele zajamčiti ugodno i sigurno iskustvo i posjet sajmu, rekao je glasnogovornik. Nije poznato koliko je ulaznica dostupno za sve zainteresirane. 

Dodjela Mirovne nagrade njemačkih izdavača

Vrhunac sajma je dodjela prestižne Mirovne nagrade njemačkih izdavača koju će ove godine dobiti Anne Applebaum, američko-poljska novinarka i povjesničarka, čija se posljednja knjiga Autocracy Inc. bavi sve većim vezama između autoritarnih država.

Ovo je 76. Frankfurtski sajam knjiga od završetka Drugoga svjetskog rata. Za vrijeme trajanja sajma na 650 događanja i 15 pozornica nastupit će više od 1000 autora i govornika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.