ANKETA Slušate li cajke? (S obzirom na ove fotke, možda je odgovor jasan)

Foto: Marko Lukunic/Neva Zganec/Luka Stanzl/PIXSELL

Iako se često može čuti kako "nitko ne sluša cajke" ili kako su narodnjaci nešto što pripada prošlim vremenima, stvarnost je potpuno drugačija. Diljem zemlje, od zagrebačkih klubova do najposjećenijih festivala, publika sve više uživa u nastupima izvođača poput Ace Pejovića, Aleksandre Prijović, Devita, Relje, Milice Pavlović i mnogih drugih.

Naravno, veliki koncerti poput nadolazeće Kafanske večeri u Areni Zagreb, koji će okupiti imena poput Ace Lukasa, Stoje i Tijane Milentijević, dokazuju da narodnjaci i dalje imaju posebno mjesto na domaćoj sceni.

Koncerti Aleksandre Prijović (na kojima su gostovali Tea Tairović, Lepa Brena i mnogi drugi)

Aleksandra je imala čak pet rasprodanih koncerata u Areni Zagreb tijekom prosinca 2023., čime je postala jedna od najpopularnijih folk izvođačica na sceni. Ovi koncerti bili su dio njene turneje Od Istoka do Zapada koja je uključivala i nastupe u Osijeku, Rijeci, Varaždinu i Zadru​. Aleksandra je najavila još jedan koncert u zagrebačkoj Areni za 25. studenoga ove godine.

Koncert Milice Pavlović u Areni Zagreb (gost je bio Saša Matić)

Milica je održala koncert 21. lipnja 2024. u Areni Zagreb, što je bio dio njene turneje, a ulaznice su se brzo rasprodale. Milica je prvi put stekla slavu kao natjecateljica u emisiji Zvezde Granda, a poznata je po hitovima poput Tango, Sexy Senorita i Papi.

Koncert Dragane Mirković u Zagrebu

Dragana je već imala koncert u Areni Zagreb, 4. svibnja 2024. kao dio turneje Do poslednjeg daha. Ona je svoju karijeru započela kao tinejdžerica i brzo se proslavila hitovima poput Luče moje, Spasi me samoće i Milo moje.

Koncert Ace Pejovića u Zagrebu

Aco je održao koncert za Valentinovo, 14. veljače 2024., u Areni Zagreb. Njegova karijera traje već nekoliko desetljeća, a poznat je po emotivnim baladama poput Oko mene sve, Da si tu i Jelena.

Lepa Brena održat će 4 koncerta u Zagrebu

Osim što je gostovala na koncertu Aleksandre Prijović, Lepa Brena priprema čak četiri koncerta u zagrebačkoj Areni početkom prosinca. Tijekom 40 godina karijere ostvarila je popularnost hitovima poput Uđi slobodno, Pazi kome zavidiš, Ti si moj greh, Boliš i ne prolaziš, Jugoslovenka. Nakon što su se dva koncerta brzo rasprodala dodana su još dva datuma.

Tea Tairović, Relja, Devito...

Osim toga, u mnogim klubovima diljem Hrvatske nastupili su i Tea Tairović, Nataša Bekvalac, Rasta, Relja te mnogi drugi.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.