Fotka dana: Mladić sjedio u centru Zagrebu i u rukama držao plakat s jakom porukom

Foto: Luka Batelić/PIXSELL

U nedjelju je u centru Zagreba pažnju prolaznika privukao jedan mladić koji je sjedio ispred kipa bana Josipa Jelačića. 

Mladić je u jednoj ruci imao mobitel, a u drugoj je držao transparent na kojem je pisalo: "Stop uništavanju planine Kozjak."

O čemu je riječ?

Nepoznati mladić referirao se na radove oko tunela Kozjak, čije je probijanje započelo početkom kolovoza. Prve faze izgradnje novog ulaza u Split, koje obuhvaćaju probijanje tunela Kozjak i pristupa državnoj cesti D8 od čvora Vučevca, vrijedne 75 milijuna, počele su pak krajem veljače. Premijer Plenković nedavno je izjavio da radovi dobro napreduju.

Početkom travnja Kaštelani su prosvjedovali protiv tunela Kozjak. Naime, ispred  Gradske uprave u Kaštel Sućurcu je održan mirni prosvjed protiv "prometnog gušenja" i izgradnje tunela Kozjak na kojem su građani zatražili da se novac za projekt usmjeri na ulaganje u postojeće prometnice. Prosvjed je organizirala Građanska inicijativa Spasimo Kozjak i Kaštela, a po procjeni organizatora, prosvjedovalo je dvjestotinjak građana.

Kaštelani su nosili transparente s porukama: "Čuvajmo sveto brdo Kozjak", "Sedam sela, sedam mista, sve nas spaja gužva ista", "Ne damo kolijevku hrvatske državnosti", "Sačuvajte naš Kozjak", "Želim se igrati u prirodi, a ne na betonu." Prosvjednici su povremeno vikali "Nećemo tunel" i dozivali gradonačelnika Denisa Ivanovića, no bezuspješno. Oni i dalje pokušavaju zaustaviti sječu i uništavanje šuma teškim građevinskim strojevima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.