Joost: Moj tim i ja smo imali sve spremno za Eurosong 2025., ali neću sudjelovati

Foto: Instagram/EPA

Joost Klein na Instagramu je objasnio zašto se neće natjecati na Eurosongu 2025. godine.

"Je li to pohlepa ili želja? Odlučio sam da neću sudjelovati na Eurosongu 2025. Moj tim i ja imali smo sve spremno, ali jednostavno nije dobar osjećaj. Jako sam zahvalan na svoj ljubavi iz cijelog svijeta, no još uvijek me jako pogađa ova godina. Trebam si dati više vremena za oporavak.

Moj san je bio sudjelovati na Euroviziji i to smo ostvarili. Mjesecima sam imao osjećaj da se moram vratiti da završim posao. Ali u stvarnosti - postigli smo viši cilj. Europapa je ujedinila mnogo ljudi. Ova priča nije samo o meni već o nama. Zahvalan sam", napisao je Joost.

"Ljudi iz cijelog svijeta pokušavaju učiti nizozemski i to me čini jako ponosnim. Postigli smo nešto za što se ranije tvrdilo da je nemoguće. Iskoristili smo stvarnu moć interneta.

Možda sam bio zaslijepljen, ali sada vidim jasno. Moram slijediti svjetlost, a ne boriti se protiv nje. Mediji će biti mediji, ali ja nemam svoje mjesto u tome. Nisam stvoren za ovu veliku mašinu. Moj put je drugačiji i dobrodošao je svatko tko bi želio krenuti na ovo putovanje. 

Vjerujem da je jedna od mojih svrha u životu povezivanje ljudi. Kroz glazbu, umjetnost i performans. Moja turneja po Europi i SAD-u je rasprodana i jedva čekam predstaviti svoj novi album. Okupimo se svi zajedno", dodao je.

Nizozemska će se pridružiti Eurosongu

Podsjećamo, Nizozemska će se pridružiti Eurosongu iduće godine unatoč diskvalifikaciji ovogodišnjeg nizozemskog kandidata i miljenika obožavatelja Joosta Kleina, priopćila je nizozemska televizijska kuća AVROTROS. "Joostu Kleinu ponuđena je prilika da ponovo sudjeluje. Ali na kraju je odlučio odbiti ovu ponudu", dodali su iz televizijske kuće.

AVROTROS je ranije izrazio sumnju u pogledu sudjelovanja na Euroviziji sljedeće godine s obzirom na to da je Klein diskvalificiran s ovogodišnjeg Eurosonga koji se održao u Švedskoj. Joost je nastupio u drugom polufinalu, no na dan finala Europska radiodifuzijska unija (EBU) ga je diskvalificirala.

"Nizozemski umjetnik Joost Klein diskvalificiran je iz velikog finala ovogodišnjeg natjecanja za pjesmu Eurovizije nakon prijetnji članici produkcijske ekipe. Švedska policija istražila je slučaj te će uskoro po ubrzanom postupku biti predan tužitelju. Joostovo ponašanje jasno je kršilo pravila natjecanja, koja su osmišljena kako bi se omogućilo sigurno radno okruženje za sve članove osoblja i zaštitila produkcija", poručili su iz EBU-a. 

Švedski tužitelji odustali su od istrage u kolovozu.

Eurosong ide u Basel

Podsjetimo, za domaćina 69. Eurosonga odabran je Basel. Osim grada domaćina, određeni su datumi održavanja Eurosonga 2025. Finale će biti 17. svibnja, a polufinala 13. i 15. svibnja.

Eurosong je u Švicarsku donio Nemo, koji je s pjesmom The Code pobijedio na ovogodišnjem Eurosongu u Švedskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.