Kanađani dali otkaze i istraživali Dalmaciju, sastavili listu pet najdražih lokacija

Screenshot: YouTube

KANAĐANI Geoff i Angela dali su otkaze na svojim poslovima te su tri mjeseca istraživali Dalmaciju. O mjestima u Hrvatskoj su snimili video. Zavirili su u svaki kutak Dalmacije, od Zagore, popularnih gradova i obala te do manjih otočića.

Izabrali su svojih pet najdražih mjesta te opisali zbog čega im se baš taj grad ili otok svidio. "Evo naših pet mjesta koja ne smijete propustiti ako posjećujete Hrvatsku", napisali su u opisu videa objavljenog na YouTubeu.

5. Ston i Mali Ston

Iznimno su im se svidjele zidine u Stonu. 

"Ima najbolju morsku hranu na svijetu. Kamenice su im odlične i jedinstvene. Vino u ovom mjestu je odlično. Uživali smo u svakoj čaši. Još jedna stvar koja nam se svidjela je to što nam se činilo da nije baš posjećen unatoč kvaliteti, atrakcijama i hrani. Čini se kao da nije pun turista kao druga mjesta koja smo posjetili", rekao je ovaj kanadski par. 

4. Vis

Na Visu su proveli samo jedan dan te su nahvalili prekrasne pećine u moru i plaže. Svidjela im se i Komiža.

"Iako smo samo jedan dan proveli na Visu, Modra špilja ga stavlja na ovu listu", rekli su.

3. Dubrovnik

Oduševio ih je Dubrovnik, za koji su ranije čuli zbog serije Igra prijestolja, koja se snimala tamo.

"S razlogom ga zovu biserom Jadrana. Obavezno hodajte zidinama. Hrana u Dubrovniku je bila najbolja koju smo probali u Dalmaciji. Ako želite pobjeći od gužve, onda odite na izlet na Lokrum", rekli su te savjetovali ljudima da posjete Dubrovnik izvan sezone kada nema toliko turista.

2. Split

Split im je jedan od najdražih gradova na svijetu, a tamo su nahvalili odličnu hranu i craft pivo. 

"Već znate da mi je Split jedan od najdražih gradova na svijetu. To je mjesto koje ne smijete propustiti, imaju odličnu hranu i pivo", rekao je Geoff. 

1. Proizd

Najbolji dojam na njih je ostavio nenaseljeni otočić Proizd. 

"Ima najčišće more koje možete zamisliti. Osjećali smo da je to posebno mjesto koje je izvan turističkih mapa i kao da ga imamo samo za sebe", rekli su. 

Inače, otok Proizd proglašen je 2007. godine plažom godine hrvatskog Jadrana, a svake godine među najbolje destinacije svrstavaju ga vodeći svjetski časopisi i portali, poput The New York Timesa, Daily Telegrapha i Trip Advisora.

Dali otkaze u 40-ima i sad putuju svijetom

Iako su nahvalili još i Korčulu, Bol i Hvar, ta mjesta nisu im bila toliko dobra da završe na njihovoj listi top pet. 

Geoff i Angela napustili su svoja radna mjesta i odlučili proputovati svijetom.

"Nalazimo se na avanturi putovanja života! Napustili smo posao u svojim 40-ima i napustili Kanadu kako bismo puno radno vrijeme putovali, postali digitalni nomadi i vidjeli što više svijeta. Provodimo svoje vrijeme putujući kako bismo apsorbirali što više kulture i hrane na svakoj destinaciji i podijelili ono što smo naučili s vama", ispričali su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.