Stručnjaci tvrde: Ako niste zadovoljni 18+ odnosima u spavaćoj sobi, pospremite ju

Foto: Shutterstock

Stručnjaci kažu da, ako vaš seksualni život nije uzbudljiv, očistite svoju spavaću sobu. "Studije pokazuju da nered ubija libido. Neuredan i neorganiziran prostor može izazvati stres, što nije dobro za vaš seksualni život", objasnila je edukatorica o seksu Portia Brown za The Guardian.

"Možda ćete se zateći kako razmišljate: 'Zašto nisam pospremila tu odjeću?' umjesto da se usredotočite na užitak", dodala je Portia.

"Ne donosite obaveze u krevet"

Cam Fraser, trener za muškarce u području seksualnosti, rekao je za The Guardian da spavaća soba treba biti "malo svetište", bez ikakvih distrakcija, nereda ili stresa. "Na taj način vi i vaš partner osjećat ćete se opušteno i spremno za intimnost", objasnio je. 

Također, on savjetuje da odvojite pet minuta da biste pospremili spavaću sobu. "Ako imate prljavu odjeću na krevetu ili veš koji se treba pospremiti, barem sve stavite u ormar, zatvorite vrata i posložite krevet", rekao je te dodao: "Ne donosite svoju dugu listu obaveza u krevet."

"Maženje može dovesti do problema ako nisu zainteresirane obje strane"

Stručnjaci su također rekli da postoji još jedan, iznenađujući razlog zbog kojeg vaš seksualni život možda pati - previše maženja. Naime, ako je jedna osoba sklonija maženju, a druga nije, to može dovesti do problema, kažu stručnjaci. Tvrde da se osoba koja ne voli maženje može početi osjećati kao da ju netko guši.

"Oni završavaju u tom začaranom krugu - jedna osoba se povlači kako bi povećala udaljenost, a druga pokušava smanjiti tu udaljenost", objasnila je Natasha Silverman, terapeutkinja za seks i veze iz organizacije Relate. "To je jako nezdrav ciklus za oboje, a može biti emocionalno štetno za osobu koja treba više povezanosti", dodala je. 

"Ako primijetite da vaša želja za maženjem stvara napetost, povucite se i dopustite partneru da vam se približi", savjetuje ona. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.