Nike tuži New Balance i Skechers zbog povrede njihovog patenta za izradu tenisica

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NIKE je podnio savezne tužbe protiv konkurenata New Balancea i Skechersa, optužujući ih za povredu patenta vezanog uz Nikeovu tehnologiju za izradu gornjih dijelova tenisica.

U tužbama se navodi da nekoliko New Balance tenisica i Skechers tenisica zlorabi Nikeovu patentiranu tehnologiju Flyknit za tenisice za trčanje, nogomet i košarku.

Prethodno je Nike podigao tužbe protiv Adidasa, Pume i Lululemona zbog kršenja Flyknit patenta. Adidas i Puma su postigli nagodbu, dok je Nikeova tužba protiv Lululemona još uvijek u tijeku.

Flyknit tehnologija je sustav koji koristi visokokvalitetna vlakna kako bi stvorio lagana gornjišta s ciljanim svojstvima podrške, elastičnosti i prozračnosti. U tužbama se ističe da ovaj patentirani pristup omogućuje izradu visokih performansi gornjišta s manjim korištenjem materijala i smanjenjem otpada.

Traže izdavanje sudske odluke kojom se trajno zabranjuje kršenje njihovih patenata

Nikeova tužba protiv New Balancea, podnesena saveznom sudu u Massachusettsu, navodi da obuća iz New Balanceovih Fresh Foam, FuelCell i drugih linija krši Nikeova patentna prava, piše Reuters. Nike je tužio Manhattan Beach, kalifornijski Skechers u Los Angelesu, tvrdeći da cipele, uključujući Skechersove Ultra Flex i Glide Step brendove, krše njegove patente.

Nike je od sudova tražio neodređeni iznos novčane odštete i izdavanje sudske odluke kojom se trajno zabranjuje New Balanceu i Skechersu kršenje njihovih patenata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.